© 2010–2019 Millas Mat

Ovnsbakte grønnsaker med kylling

Dette er en av mine absolutte favorittretter nå om høsten. Denne retten er rask å forberede og passer seg selv i ovnen. Ideen til dette fikk jeg fra et matprogram der kokken glemte hele pannen i ovnen mens han laget noe annet og den kom ut rimelig svartbrent. Men jeg syntes han var tøff som tok det med i programmet og det som ikke var fullstendig forkullet så jo riktig godt ut så da måtte jeg jo prøve.

Ovnsbakte grønnsaker med kylling

Ingredienser

tre poteter

tre gulrøtter

to rødløk

to tykke skiver kålrot

seks hele fedd hvitløk

tre rå kyllinglår

200 gr krydret pølse

vanlig olivenolje

en halv teskje hver av tørket oregano, basilikum, timian og rosmarin

havsalt og sort pepper etter smak

tre friske kvister rosmarin og timian

Sett ovnen på 225 °C og la langpannen stå i ovnen så den blir skikkelig varm.

Behold skallet på potetene men skrell gulrøtter, kålrot og løk. Del opp alt i grove biter og del rødløken i fire båter men behold hvitløksfeddene hele. Tilsett urtekrydder og pepper i bollen, hell god med olje i hendene og gni inn alle grønnsakene med olje og urtekrydder. Tilsett mer olje om nødvendig, dette skal steke på høy temperatur relativt lenge så alt trenger å smøres godt. Gni også inn kyllinglårene og pølsene med oljen.

Tipp grønnsakene nedi den varme langpannen, spre de utover og legg kyllinglårene med skinnsiden ned og pølsene innimellom disse. Ting må ikke ligge oppå hverandre. Stikk inn kvister av rosmarin og timian. Bak alt i ovnen i 30 minutter, snu deretter på kyllingen og pølsene og stek videre i ytterligere 30 minutter. Dryss på salt til slutt. Serveres gjerne med litt hvitløkssmør.