© 2010–2020 Millas Mat

Onionara

japansk carbonara med karamellisert løk

Det er egentlig ganske spesielt at den rett som Carbonara er såpass populær i Japan som den faktisk er. Dette er fordi den essensielle ingrediensen parmesan er noe av det mest ikke-japanske du kan tenke deg. Selv i dag er ikke ekte parmesan så enkelt å finne i japanske butikker men innimellom er man heldig. Japanernes egen litte twist er å tilsette rikelig med karamellisert løk i retten og jeg lover at det smaker godt.

Onionara

Ingredienser

nok til to:

to spiseskeer smør

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to grovhakkede løk

to dl kremfløte

to eggeplommer

tre spiseskjeer finrevet parmesan

125 gr bacon i små terninger, sprøstekt

havsalt og sort pepper etter smak

fire spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

200-250 gr spaghetti

Sett over en romslig kjele med vann til spaghettien. Finhakk bladpersillen og riv parmesanen.

Forbered løk og bacon og pisk sammen eggeplommer, fløte, revet parmesan og pepper i en liten bolle. Varm smør og olje i en panne og tilsett løken, rør den godt inn i smøret og la den steke rolig i ca. 15-20 minutter eller til den er lett karamellisert. Legg den over i en liten bolle og stek bacoterningene i samme panne. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.

Når pastaen er ferdig og kokevannet er helt av mikser du inn eggeblandingen etterfulgt av løk og bacon. Avslutt med persillen og smak til med evt. havsalt og mer pepper. Fordel retten i boller, garner gjerne med ekstra parmesan og server straks.