Onionara

en japansk twist på carbonara med karamellisert løk

Det er egentlig ganske spesielt at den rett som Carbonara er såpass populær i Japan som den faktisk er. Dette er fordi den essensielle ingrediensen parmesan er noe av det mest ikke-japanske du kan tenke deg. Selv i dag er ikke ekte parmigiano reggiano så enkelt å finne i japanske butikker men innimellom er man heldig - til en pris selvsagt. De lager den sjelden helt etter italiensk metode som du kan se av ingredienslisten.

Ingredienser

nok til to:

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to grovhakkede løk eller rødløk

to dl kremfløte

to eggeplommer

tre spiseskjeer finrevet parmesan

150 gr bacon i små terninger eller lardons, sprøstekt

havsalt og sort pepper etter smak

fire spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

200-250 gr spaghetti eller tagliatelle

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen. Finhakk bladpersillen og riv parmesanen slik at det er klart.

Forbered løk og bacon og pisk sammen eggeplommer, fløte, revet parmesan og pepper i en liten bolle. Varm smør og olje i en panne og tilsett løken, rør den godt inn i smøret og la den steke rolig i ca. 15-20 minutter eller til den er lett karamellisert. Legg den over i en liten bolle og stek baconterningene i samme panne. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.

Når pastaen er ferdig og kokevannet er helt av mikser du inn eggeblandingen etterfulgt av løk og bacon. Avslutt med persillen og smak til med havsalt og mer pepper om nødvendig.

Fordel retten i boller, garner gjerne med ekstra parmesan og server straks med ekstra pepper.