© 2010–2021 Millas Mat

One Pot Pasta - Swedish Meatballs Edit.

svenske kjøttboller på vift

Svenske kjøttboller er takket være et visst møbelvarehus blitt verdensberømte og her kommer de i en pastavariant. Det er deilig når du kun har en panne du må passe på, alt virker du mye enklere da og det er det også. Kjøttboller, saus og pasta - alt møtes i perfekt harmoni uten at noe må lages separat slik det vanligvis er med de fleste retter. Stivelsen fra pastaen gir en fyldig saus uten at du må lage en egen jevning. Bruk en vid dyp panne med slipp-belegg, da er det lett å unngå at retten setter seg fast og pastaen får nok plass til å koke seg ferdig i sausen.

Ingredienser

pasta for tre:

kjøttbollene:

400 gr kjøttdeig av okse

en drøy dl ferske loffsmuler eller panko

en halv løk, fint revet

et egg

havsalt og sort pepper etter smak

smør til steking

----

saus og pasta:

tre dl oksekraft + litt ekstra om nødvendig

tre dl helmelk

havsalt og sort pepper etter smak

noen dråper Worchestershiresauce etter smak

noen dråper Maggi Arome Seasoning Sauce

250 gr pappardelle eller tagliatelle, knekt opp

en god håndfull finrevet parmesan

en liten håndfull frisk finhakket bladpersille

tyttebær og gressløk til garnering


Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og trill ut mellom ti og tolv stykker. Brun de pent på alle sidene i litt smør og når de har fått fin stekeskorpe heller du på oksekraft og melk før du krydrer med havsalt og pepper. Tilsett Worchestershiresauce og Maggi. Kok opp og la det koke i noen få minutter før tilsetter pasta. Vend på den innimellom etter hvert som den mykner og kokes ferdig. Tilsett litt mer kraft om nødvendig og ikke bruk for høy varme.

Når pastaen er klar vender du inn mesteparten av parmesanen og persillen med spar av litt til garnering. Anrett i dyp tallerken og server med et dryss tyttebær og gressløk.