© 2010–2021 Millas Mat

One Pot Pasta - Swedish Meatballs

kjøttboller på vift

Det er så deilig når du kun har en panne du må passe på, alt virker du mye enklere og det er det også. Kjøttboller, saus og pasta - alt møtes i perfekt harmoni uten at noe må lages separat slik det vanligvis er med de fleste retter. Stivelsen fra pastaen gir en fyldig saus uten at du må lage jevning til en tradisjonell saus.

Ingredienser

pasta for tre:

kjøttbollene:

400 gr kjøttdeig av okse

en drøy dl ferske loffsmuler eller panko

en halv løk, fint revet

et egg

havsalt og sort pepper etter smak

smør til steking

----

saus og pasta:

tre dl oksekraft

tre dl helmelk

havsalt og sort pepper etter smak

litt Worchestershiresauce etter smak

noen dråper Maggi Seasoning sauce

250 gr pappardelle eller annen tagliatelle, lett knekt opp

en god håndfull finrevet parmesan

en liten håndfull frisk finhakket bladpersille

en spiseskje finsnittet gressløk

Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og trill ut mellom ti og tolv stykker. Brun de pent på alle sidene i litt smør og når de har fått fin stekeskorpe heller du på oksekraft og melk før du krydrer med havsalt og pepper sammen med Worchestershiresauce. Kok opp og la det koke i noen få minutter før du tilsetter pasta og vender den inn. La den koke seg ferdig og vend på den innimellom etter hvert som den mykner. Tilsett mer kraft eller melk om nødvendig og ikke bruk for høy varme.

Når pastaen er klar vender du inn mesteparten av parmesanen og persillen med spar av litt til garnering. Anrett i passende boller og garmer med mer parmesan og persille og avslutt med gressløk. Server straks.