One Pot Pasta

en vegetarisk pastarett fra Martha Stewart

Når du koker pastaen sammen med grønnsakene på denne måten vil pastaen absorberer vannet og stivelsen hjelper til med å danne en deilig saus med smak av tomater, løk, urter og chili. Min egen lille vri på denne virale hiten av en oppskrift er å vende inn frisk ruccola til sist. Og jeg trenger vel neppe å fortelle noen hva italienerne synes om denne metoden å lage pasta på. Så ikke si noe - bare spis.

Ingredienser

pasta for tre:

300 gr linguine eller spaghetti

en løk i løvtynne skiver

fire fedd hvitløk i løvtynne skiver

250 gr cherrytomater, delt

en halv teskje knuste chiliflak

en god håndfull friske basilikumblader

to spiseskjeer e.v. olivenolje + litt ekstra til servering

havsalt og sort pepper etter smak

50 gr revet parmesan eller pecorino

åtte dl vann

en terning grønnsakbuljong

125 gr frisk vasket ruccola

en spiseskje smør (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Finn frem en vid panne med høye kanter og legg pastaen i midten der pannen er bredest. Legg tynnskivet løk og hvitløk på hver side av pastaen og fordel tomater og basilikum over. Krydre med havsalt, pepper og chiliflak og hell oljen over. Hell på vann og knus buljongen, sett på varmen og kok opp.

Rør og vend på pastaen etter hvert som den koker og reguler varmen. Når den er klar drysser du over osten og eventuelt smør og vender den inn, Smak til med mer havsalt og pepper om det trengs og vend inn mer revet basilikum, noen ekstra dråper olivenolje (bruker du smør trenger du ikke å gjøre dette) og frisk ruccola til slutt.

Server straks.