© 2010–2019 Millas Mat

Omurice オムライス

Denne smakfulle japanske risretten er ris blandet med alskens godsaker pakket inn i en løvtynn omelett. Teknikken med å flippe over omeletten på tallerkenen er ikke så enkel å få til første gang du prøver, men det hjelper å ha en panne eller en wok med teflonbelegg og høye kanter så du kan støtte den opp før du snur den over på tallerkenen. Omeletten er tynn og tåler ikke skarpe redskaper så en bred stekespade i silikon anbefales.

Omurice オムライス

Ingredienser

middag for to:

150 gr kyllingkjøtt fra bryst eller lår

havsalt og sort pepper etter smak

en kvart finhakket løk

fem aromasopp i skiver

et fedd hvitløk

50 gr frosne grønne erter

200 gr hermetiske hakkede tomater

en halv finknust buljongterning

en spiseskje hvitvin eller vermut

en spiseskje tomatketchup

ett laurbærblad

soyasaus til justering av smaken

140 gr dampet jasminris eller sushiris

nøytral olje til steking

----

omelett:

fire egg

to spiseskjeer kremfløte

havsalt og pepper etter smak

---

tomatketchup til garnering

Hakk opp kyllingkjøttet i små biter og dryss på litt salt og pepper som du mikser godt inn i kjøttet. Finhakk løken og skjær soppen i tynne skiver. Finhakk også hvitløken og legg den til side. Knus buljongterningen og legg de grønne ertene i kokende vann i omlag et minutt, ikke mer. Da mister de lett den friske grønne fargen. Dryss de med litt salt.

Kok risen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.

Sett en dyp panne eller en wok på varmen og tilsett en spiseskje olje, fres hvitløken raskt på lav varme og tilsett deretter den finhakkede løken. Når den begynner og bli blank og myk har du i kyllingkjøttet og steker det gyllent og fint. Tilsett soppen og hvitvinen og sauter det hle videre i noen minutter. Tilsett de hakkede tomatene, ketchupen og den smuldrede buljongen sammen med laurbærbladet. La det koke opp og pass på så det ikke brenner seg. Når sausen har boblet i noen minutter tilsetter du de grønne ertene. Når sausen har kokt i enda noen minutter tar du ut laurbærbladet og smaker til sausen med salt og pepper om nødvendig. Tipp i den varme nykokte risen og bland den godt inn i sausen. Smak til med soya og fordel deretter blandingen på to tallerkener.

Pisk sammen to av eggene sammen med fløte, havsalt og pepper.

Tørk av pannen med litt kjøkkenpapir og tilsett en spiseskje til med olje. Hell i halvparten av eggeblandingen og rør raskt med to spisepinner, når egget har satt seg i bunnen dreier du litt på pannen for å fordele det egget som fortsatt er flytende. Ta pannen av varmen og legg på risblandingen. Fordel den noe utover og fold endene av egget over risen. Skyv hele massen mot den ene enden av pannen og vipp den over på tallerkenen så eggebunnen kommer opp. Bruk et stykke kjøkkenpapir og form den til en avlang lett oval kake og legg på salaten. Dekorer med tomatketchup i striper og det er klart til servering.