© 2010–2020 Millas Mat

Okonomiyaki Osaka-style

bare miks alt

Mange refererer til dette som Japans svar på fylte pannekaker - andre kaller det japansk pizza men begge deler er egentlig feil. Okonomiyaki er en helt egen rett full av sprø kål og grønnsaker toppet med en sterk saus og et vell av toppinger, alt holdt sammen av en enkel røre med egg, vann og hvetemel. Og det smaker akkurat så godt som det høres ut som.

Okonomiyaki Osaka-style

Ingredienser

nok til to:

fire medium store blader hodekål, fint snittet

tre vårløk, fint snittet

100 gr forvellede bønnespirer

fire til seks tynne skiver bacon

----

pannekakerøren:

ett egg

to dl kaldt vann

syv spiseskjeer hvetemel eller okonomiyakimel

havsalt og hvitt pepper eter smak

----

okonomiyakisaus:

to spiseskjeer tomatkatchup

to spiseskjeer worchestershiresaus

to teskjeer nøyral honning (akasie)

to teskjeer soyasaus

----

majones, nori, vårløk, bonitoflak, wasabi-furikake og gari til garnering

Pisk sammen egg og vann til røren og pisk deretter inn melet til du har en glatt røre. Sett den til side.

Finsnitt kålen og vårløken og forvell bønnespirene. Legg av litt av vårløken til garnering og ha resten i røren sammen med kålen og bønnespirene. Bruk hendene og masser kålen godt inn i røren slik at alt dekkes.

Pisk sammen sausen og finn frem toppingene.

Finn frem en 24 cm. teflonpanne med lokk og tilsett en teskje stekeolje. Legg i baconet i et lag og rearranger det når du ser det har begynt å krympe litt i pannen. Spre kålblandingen på toppen av baconet i et jevnt lag og bruk en stekespade til å presse den godt ned. Ikke glem kantene. Sett på lokk og la den steke i omlag seks minutter. Løsne den ved å føre stekespaden under og riste godt på pannen. Når den har festet seg godt sammen og er passe stekt på undersiden sklir du den over på en tallerken og snur den som en tortilla. Stek den i omlag seks minutter til på den andre siden og løse den først før du sklir den over på en skjærefjøl og smører på saus og legger på toppingene.

Kutt opp og server straks.