Nudler med svin og pak choi

yakisoba 焼きそば

Pak choi er en kinesisk kål - og er den kålsorten som er mest brukr i asiatisk matlaging. Den er ikke vanskelig å få tak på i Norge lengre men du kan erstatte den med kinakål eller fersk spinat bare du passer på å ikke kutte den opp for tynt så den nesten forsvinner i den ferdige retten.

Ingredienser

en tommelstor frisk revet ingefær

150 gr pak choi eller kinakål

300 gr svinekjøtt i meget tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

tre dl kokende kyllingkraft

en spiseskje lys soyasaus

en teskje østerssaus

to spiseskjeer solsikke eller maisolje

200 gr kokte kinesiske eggnudler

halvannen spiseskje vann blandet med halvannen spiseskje potetmel

en spiseskje sesamolje

riseddik og sterk engelsk sennep (Colmans) etter smak

Fremgangsmåte

Kok nudlene og riv ingefæren. Kutt opp pak choi i grove strimler og skjær opp svinekjøttet. Bland sammen kyllingkraft, soyasaus og østerssaus og sett blandingen til side.

Varm opp oljen i en wok og løs opp de ferdigkokte nudlene litt med fingrene, press de ned i oljen og når de er gylne på den ene siden så snu de og stek de på den andre siden. Dette er for å gjøre nudlene sprø. Ta de ut av woken og legg de på en tallerken, knekk de opp med fingrene når de ikke lengre er glovarme.

Tilsett litt mer olje i woken og fres ingefæren i et minutts tid, tilsett deretter svinekjøttet og press det ned i bunnen av woken for å brune det og la det bli helt gjennomstekt.

Tilsett pak choi og la den falle litt sammen, tilsett sausen, kok opp og tilsett potetmelblandingen for å tykne retten og tilsett sesamoljen. Smak til med riseddik og sennep og avslutt med å helle blandingen over nudlene og gi alt en lett miks. Garner gjerne med litt frisk hakket koriander.