© 2010–2020 Millas Mat

Nigeriansk Jollofrice

ris kokt med tomater, løk, paprika og chili

Det finnes utallige oppskrifter og metoder for å lage denne retten men min oppskrift kommer fra Nigeria. Den er svært populær i alle lag av folket og spises til både hverdag og fest med ulike typer av tilbehør. Fremgangsmåten er relativt enkel og ukomplisert men retten krever endel koketid.

Nigeriansk Jollofrice

Ingredienser

nok til åtte pers som en siderett:

400 gr ferske eller hermetiske tomater

to røde paprika

to røde chili, scotchbonnet eller en mildere type

to rødløk

tre spiseskjeer tomatpuré

tre laurbærblader

to til tre terninger hønsebuljong

litt Allkrydder (Knorr Umami)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje tørket timian

900 gr langkornet ris (Tollyboy)

kokende vann

I en blender tilsetter du tomater, paprika, den ene rødløken og chili og kjører det hele til en saus. Sett den til side.

Finhakk den andre rødløken og fres den myk og blank i oljen. Etterhvert tilsetter du tomatpureen og lar den steke med de siste minuttene. Hell over sausen fra blanderen, tilsett laurbær, buljong og krydderier og la det hele koke under lokk i ca. et kvarter.

Mens sausen koker vasker og skyller du risen til vannet er klart, dette gjør du får å få vakk all stivelsen som ellers vile gitt deg en klumpete og klissete rett. Rød inn den skylte risen i sausen, hell på nok vann slik at det dekker og kok på svak varme i 20 min. rør godt opp og kok i 20 min til og gjenta prosessen en siste gang.

Garner med persille og frisk sitron og server til det det du selv ønsker av kjøtt, fisk eller skalldyr.