© 2010–2022 Millas Mat

New York Relish fra Nathans

til sommerens utallige grill-kvelder

Denne relishen må du lage et par dager før servering siden den trenger tid til å trekke, men særlig komplisert er det ikke. Jeg har forsøkt å forklare på en enkel måte hvordan du gjør det og har du erfaring med å lage pickles fra før går dette veldig greit. Oppskriften er fra en av New Yorks eldste steder for hot dogs - Nathans' Famous.

Ingredienser

to medium store slangeagurker

en medium stor finhakket rødløk

en halv finhakket rød paprika

havsalt etter smak

tre til fire spiseskjeer eplecider - eller hvitvinseddik

en teskje maisenna

150 gr sukker

to klyper sellerisalt

en klype sorte sennepsfrø

en klype gurkemeie

en klype revet muskatnøtt

sort pepper etter smak

For å lage relish så kutter du agurken på langs og skraper ut den fuktige kjernen med en teskje. Kutt deretter agurk, løk og paprika i svært små terninger, bruk gjerne en prosessor, og ha alt over i en passende bolle. Tilsett to spiseskjeer havsalt, vend det godt inn og dekk bollen med plastfolie. La den stå kaldt i 24 timer.

Pisk sammen maisenna, sukker og eddik i en kjele og tilsett krydderiene. Kok opp og pisk jevnlig så det ikke klumper seg. Tilsett grønnsakene og la alt småkoke i omlag ti minutter. Rør jevnlig og fyll det hele på et rent og tett glass. sett på lokket med en gang og la det avkjøle seg på benken før du setter glasset kaldt. Den kan spises dagen etter men smaker aller best etter en ukes tid.

Relishen er holdbar i kjøleskap i opptil tre mnd.