© 2010–2021 Millas Mat

New England fiskegryte med torskeloin

potet eller ikke potet, det er spørsmålet

Denne velsmakende og lettlagene fiskegryten kan alle få til. Du kan bruke frossen torskeloin, fersk sei eller hyse om du finner det. All slags hvit fisk fungerer i denne oppskriften. Sausen får en fin syrlighet av vinen og et lite kick av chili. Om du ønsker kan du også tilsette en håndfull frosne maiskorn i oppskriften når du legger i fisken. Da blir retten ikke helt ulik en New England Clam chowder. Den berømte fiskesuppen fra det amerikanske kjøkkenet.

Ingredienser

middag for to:

en finsnittet purre

en stor banansjalott i skiver

to spiseskjeer smør

en god klype havsalt

180 ml tørr vermut eller hvitvin

tre dl kyllingkraft

en liten fennikel i meget tynne skiver

450 gr kokefaste poteter i store biter (Asterix)

litt chilipulver etter smak

100 gr maiskorn (kan sløyfes)

120 ml kremfløte

omlag 500 gr halvtint eller fersk torskeloin i grove biter

litt frisk eller tørket estragon

finhakket bladpersille

havsalt og sort pepper etter smak

Varm smøret i en dyp panne og fres sjalottløk og purre sammen med en god klype havsalt inntil det er mykt og blankt. Pass godt på varmen så det ikke brunes og rør innimellom. I mens skreller du potetene og finsnitter fennikelen.

Hell på vinen og kok den inn i et par minutter før du heller på kyllingkraften. Legg i fennikelen og rør den inn før du tilsetter potetene. Kok de nesten helt møre før du tilsetter fløten og chilipulveret. Kok opp og legg i fisken. Dytt den litt nedi sausen så den mer eller mindre dekkes og sett på lokk. Ha fisken trekke ved lav varme i fem til åtte minutter eller inntil den flaker seg når du pirker borti den med en gaffel.

Smak til sausen med havsalt og pepper og rør inn estragon og persille før servering. Anrett maten i passende skåler og server.