© 2010–2022 Millas Mat

Natalie Portmans kikertstuing

min forbedrede versjon

Når en kjendis lager mat får oppskriften mye oppmerksomhet. I Natalie Portmans tilfelle fikk hun endel kjeft fordi hun ikke stekte ting godt nok, ikke brukte krydder og brukte altfor mye salt. Men jeg likte grunnideen hennes så jeg tok utgangspunkt i hennes israelske bakgrunn og laget en mer krydret rett etter min egen smak. Den friske sitronen til slutt gjør dette meget velsmakende og de ristede mandelflakene gir en deilig crunch.

Ingredienser

tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

en halv teskje hver av spisskumin, koriander, garam masala og cayennepepper

en boks (400 gr) knuste tomater (polpa)

en dl vann til å skylle ut av tomatboksen

en halv squash i små terninger

en boks (400 gr) kikerter, godt avrent og skylt

havsalt og pepper etter smak

frisk sitron etter smak

grovhakket koriander, ristede mandelflak og chiliflak til garnering

brun basmatiris til servering

Varm olivenoljen i en gryte og begynn med å frese løken, når den er myk og blank tilsetter du hvitløk og rører den godt inn før du tilsetter alle krydderiene og lar de steke litt inntil de begynner å lukte godt. Ha i terninger av squash og la de få noen brune flekker før du heller over tomater, vann og kikerter. Tilsett havsalt og kok opp. La gryten småkoke i ca. 30 minutter mens du koker risen og rister gylne mandelflakene i en tørr panne.

Når gryten har kokt ferdig smaker du til med evt. mer havsalt, pepper og frisk sitron før du garnerer med frisk koriander og mandelflak og serverer den sammen med risen. Topp gjerne med noen tørkede chiliflak for et ekstra kick.