© 2010–2020 Millas Mat

Nashville Hot Chicken

oppskrift fra Dollywood

Hvis du er ute etter virkelig sterk kylling som selv ville imponere en koreaner så er dette oppskriften for deg. Dette er en genuin oppskrift fra en av de store countrymusikk-byene i USA, nemlig Nashville, Tennessee. I sørstatene har man en lang tradisjon for fritert kylling, men dette er kylling tatt videre til et nytt nivå. Jeg bruker et meget sterkt indisk chilipulver til denne retten men du må selvsagt justere mengden etter egen smak. Her er den servert på trad. vis med sylteagurk og hvitt brød. Ikke ett eneste salatblad i sikte.

Ingredienser

en hel kylling delt inn i åtte serveringsstykker, evt, bruk kun hele lår

finmalt havsalt

tre dl kefirmelk

fire spiseskjeer eddiklake fra sylteagurkene

et stort egg

to spiseskjeer Louisiana hotsauce eller Caribbean hotsauce

----

fire dl hvetemel

en teskje finmalt havsalt

----

70 gr smør

70 gr natursmult eller baconfett

en til to spiseskjeer chilipulver

en spiseskje lys brunt sukker

en teskje røkt søt paprika (pimenton)

en halv teskje hvitløkspulver

en halv teskje havsalt

en halv teskje sort pepper

----

en drøy halv liter nøytral olje til steking

ferskt hvitt brød og skivet sylteagurk til servering

Gni kyllingstykkene inn med havsalt og la de hvile kaldt til neste dag. Dette er er viktig steg siden du får en mer velsmakende og saftig kylling som sluttresultat.

Pisk sammen kefirmelk, eddiklake, egg og hotsauce og hell dette over kyllingen. Miks godt så marinaden kommer til overalt på kyllingen og la den hvile kaldt i to-fire timer.

Bruk hendene og gni av så mye av marinaden du kan og legg kylingen over på kjøkkenpapir (ikke hell ut marinaden). Bland sammen hvetemel og havsalt i en passende form med kanter så du unngår mye søl og vend kyllingen i melet, dypp deretter kyllingen enda en gang i kefirmarinaden og så en siste gang i melet før du legger kyllingen over på en rist. Da blir kyllingen dobbeltpanert. La den ligge og tørke ut et kvarters tid på risten mens du varmer opp oljen i en dyp panne til 160 °C.

Bland sammen alle ingrediensene til hotsausen i en kjele og smelt den sakte over medium varme mens du pisker i den innimellom.

Stek kyllingen gyllen i oljen, beregn syv-to minutter pr. side eller til kyllingen er dyp gyllen og gjennomstekt. Sjekk med en liten kniv så du er sikker. Legg kyllingen over på en rist dekket med kjøkkenpapir og pensle den godt med hotsauce på begge sider.

Anrett kyllingen på generøse skiver ferskt hvitt brød og pynt med skiver sylteagurk.