© 2010–2022 Millas Mat

Napolitansk pizza

invester i en pizzastein

Pizza bakt på stein får en utrolig god smak. Bunnen blir knasende sprø og den høye varmen gjør pizzaen svært saftig. Toppingen kan du variere i det uendelige så pizza blir man aldri lei av. En pizzastein kan du kjøpe i de aller fleste kjøkkenforretninger. Du han også fyre opp grillen ute, legge steinen på den og lage er eget lite utendørs pizzabakeri - men vær forberedt på nysgjerrige og sultne naboer for dette både smaker lukter helt fantastisk. Og du, riv opp basilikumen - det frigir mer smak og aroma.

Ingredienser

seks pizzabunner:

575 gr hvetemel

halvannen teskje havsalt

en teskje tørrgjær

fire dl kaldt vann

vanlig olivenolje til smøring

——

pizzasaus:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en halv teskje knust rosepepper eller sort pepper

en halv teskje havsalt

ett fedd revet hvitløk

en boks (400 gr.) knuste tomater

en teskje sukker

litt frisk sitronsaft

noen dråper Worchestershiresaus

——

forslag til topping:

revet pizzaost, pepperoni, basilikumblader, spekeskinke, oliven, rødløk, sopp, mozzarella, kjøttboller, halvstekt kylling, scampi, blåskjell el.

Elt deigen sammen i en kjøkkenmaskin og bruk iskaldt vann. Del deigen inn i fire til seks deler, form de til runde boller og legg de på et godt oljet brett. la de første heve på kjøkkenbenken i to til tre timer, dekk brettet med en vid pose og sett brettet i kjøleskap natten over. Deigen må stå i romtemperatur i minst to timer før bruk så ta den ut i tide.

Til sausen, varm oljen i en kjele, riv eller finhakk hvitløken og ha den i sammen med pepper og havsalt. La det surre i et minutts tid - bare for å få av det skarpeste av den rå hvitløksmaken. Rosepepper kan erstattes med vanlig pepper - men det er for all del ikke det samme.

Slå over tomatene, og ha i sukker, samt litt sitronsaft og Worcestershiresaus (kun noen dråper av hver, kanskje ei halv teskje). La det koke en halvtimes tid til den bitre tomatsmaken har forsvunnet. Når sausen har blitt en anelse tykkere, mørkere og fyldigere så er den ferdig. La den avkjøle seg.

Sett ovnen på 250 °C, pizzasteinen varmes på rist nederst i ovnen i ca. 25 minutter før den er klar. Husk god ventilasjon og sett på kjøkkenviften.

Kjevle og klapp ut pizzabunnene på en godt melet pizzaskuffe og dekk med saus, ost og den toppingen du liker. Stek pizzaene i ca. 10-12 minutter til osten har smeltet og deigen har fått brune flekker langs kanten.