© 2010–2019 Millas Mat

Nakkikastike :: pølser i saus på finsk vis

Hvis du spør finske barn (og voksne) om de vil ha 'nakki' til middag vil jeg tro du får et unisont ja til svar - for nakki er pølser. Dette er en rett som trolig nok ikke har finsk opphav, en versjon av dette finnes også i Sverige der den går under navnet korv stroganoff. Men dette er uansett en favorittrett hos svært mange og iom. at jeg ikke har sett noen ref. til den her til lands ville jeg teste den ut siden våre egne wienerpølser er så gode. Tradisjonelt sett serveres dette med kokte poteter men du kan selvfølgelig lage potetmos om du ønsker det.

Ingredienser

nok til tre:

smør til steking

åtte wienerpølser i skiver

en liten løk, grovhakket

en stor gulrot, grovhakket

to fedd hvitløk, hakket

to spiseskjeer grov sennep

en spiseskje tomatpuré

en halv liter kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

en klype malt muskatnøtt

----

kokte poteter til servering

frisk hakket persille

Varm en spiseskje av smøret i en gryte og fres pølsene lett gylne. Ta de ut av kjelen og legg de til side på en tallerken. Tilsett resten av smøret i gryten og fres løk og gulrot mykt og blankt før du tilsetter hvitløken og lar den frese med de sisten minuttene. Pass på varmen og rør ofte - dette skal ikke ta noe særlig farge.

Stek tomatpureen i et minutts tid før du rører den inn i grønnsakene. Tilsett sennep, kyllngkraft, havsalt, pepper og muskat. Pisk det godt sammen, sett på lokk og la sausen koke i omlag 20 minutter.

Mens sausen koker setter du over potetene. Når de er kokt rører du inn litt smør.

Kjør sausen jevn med en stavmikser eller hell den over i en blender. Smak til på nytt med havsalt og pepper om nødvendig og tilsett pølsene tilbake i sausen. La det hele bli gjennomvarmt før servering og garner med litt frisk persille.