Mushu Pork med tynne pannekaker

en rett fra det nordlige Kina

Dette er en meget kjent rett fra det nordlige Kina og det er også en veldig populær rett på amerikanske kinarestauranter. De serveres vanligvis med løvtynne kineiske pannekaker men hvis de ikke er å få tak i så kan du servere retten over ris. Du kan også bruke kylling eller biffkjøtt til denne retten om du ikke ønsker å bruke svin.

Ingredienser

middag for to:

500 gr renskåret svinefilet, biff eller kylling i tynne strimler

----

mu shu marinade:

en drøy spiseskje ketjap manis (søt indonesisk soyasaus)

en teskje risvin eller tørr sherry

en teskje sukker

to teskjeer maisenna

——

mu shu saus:

tre spiseskjeer kyllingkraft

en spiseskje lys soyasaus

to teskjeer risvin eller tørr sherry

en halv teskje havsalt

en halv teskje sesamolje

en teskje maisenna

——

200 gr blandet fersk sopp feks. sjampinjong, shitake, portobello

70 gr kinesisk svartsopp (kjøpes tørket, bløtlegges i kokende vann i ca. 30 minutter)

en liten boks bambusskudd

to finsnittede vårløk

en spiseskje frisk revet ingefær

to lett sammenpiskede egg

havsalt etter smak

nøytral olje til steking

en teskje sesamolje

——

dampet ris eller kinesiske pannekaker (kjøpes fryst hos asiatiske markeder)

hoisinsaus til servering

Skjær opp svinekjøttet i små tynne strimler og pisk sammen alle ingrediensene til marinaden men tilsett maisennaen til sist. Legg i kjøttet og la det marinere seg i en halvtime. Pisk deretter sammen alle ingrediensene til sausen i en separat bolle og tilsett også denne gangen maisennaen til sist. Sett deretter sausen til side.

Forbered alle grønnsakene. Skjær opp den ferske og den tørkede soppen i tynne strimler, finsnitt vårløk, skyll bambusskuddene, riv ingefæren og pisk sammen egg og havsalt i en liten bolle.

Sett woken på varmen og stek den ferske soppen til den blir gyllen og ta den ut av pannen. Tilsett to spiseskjeer olje. Hell i de sammenpiskede eggene og rør hele tiden inntil de blir som en myk eggerøre. Skli de over på en tallerken og tørk av woken raskt med litt kjøkkenpapir. Tilsett ytterligere to spiseskjeer olje i woken og tilsett ingefæren. La den frese i noen sekunder før du tilsetter kjøttet porsjonsvis.

Når alt kjøttet er stekt tilsetter du all soppen tilbake i woken, fres de raskt under stadig omrøring, skyv de opp mot siden av woken og pisk opp sausen du laget tidligere. Hell den i woken og rør så den tykner lett. Tilsett deretter svinekjøttet, sesamoljen og eggene tilbake i woken og ha i den finsnittede vårløken. Miks alt godt sammen og sjekk om retten trenger litt mer soyasaus eller pepper.

Server med hoisinsaus.