Mursteinskylling med cajunspice og kremet mais

Masse smak og aroma men ikke brennende sterkt, det er cajunkjøkkenet på sitt beste og jeg vil tro at du allerede har de fleste krydderiene i skapet ditt. Har du ikke mursteiner liggene kan du selvsagt bruke noe annet tungt. Maiskrem lager du enkelt av en vanlig hermetiske maiskorn og øvrig tilbehør er både enkelt og raskt å lage.

Ingredienser

middag for to:

400 gr lårkjøtt av kylling u/bein

en spiseskje olivenolje

cajunspice:

en teskje hver av chili, paprika, oregano, sellerisalt, hvitløkspulver og løkpulver

nøytral olje til steking

----

kremet mais:

400 gr maiskorn m/væske

en finhakket løk

50 gr smør

havsalt og sort pepper etter smak

et par klyper tørket timian

et par klyper chilipulver

----

frisk renset ruccola, e.v. olivenolje, balsamico, havsalt og pepper

tomater, delt i to og lett ovnsstekt med olivenolje og havsalt

Fremgangsmåte

Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir og legg den i en tykk ziplock-pose. Tilsett olivenolje og krydderier og lukk posen med minst mulig luft inni. Gi posen en god massasje slik at olje og krydder fordeles og la kyllingen hvile kaldt en times tid eller lengre om du ønsker det. Når du er klar til å steke varmer du oljen i en panne og legger i kyllingen med skinnsiden ned. Plasser en annen panne oppå kyllingen og legg i to mursteiner slik at kyllingen ligger i press mens den steker. Gi kyllingen ca. ti minutter før du sjekker og snur. Steketiden her avhenger av tykkelsen på kjøttet og du må regulere varmen etter behov.

Tomatene ristes i ovnen ved 200 °C med litt olivenolje og havsalt i omlag 30 min eller til de har gylne flekker. La de avkjøle seg.

Begynn med å lage den kremete maisen. Sil av væsken fra maisen i en bolle, smelt smør i en panne og tilsett hakket løk og litt havsalt, Fres det godt inntil maisen begynner å få litt farge og ha massen over i en prosessor. Kjør det hele til en glatt mos og skrap den over i en kjele. Tilsett den avrente væsken sammen med chili og timian og kok opp. Smak til med havsalt og pepper.

Miks sammen ruccola med olivenolje, valsamico, havsalt og pepper og anrett sammen med maiskrem, kylling og stekte tomater.