Murgh Tawa

kyllingcurry fra Agra

Agra er en by som først og fremst er kjent for Taj Mahal - dette fantastisk vakre mausoleet som ble bygget mellom 1632 og 1653. Men er du så heldig å besøke dette området vil du også oppdage at byen også er kjent for fantastisk god mat. Kanskje byens vakreste spisested er The Salt Cafe som serverer både internasjonale og tradisjonelle indiske retter. Selv om vi nok forbinder det indiske kjøkken med mye vegetarmat er kylling svært populært i curryretter.

Ingredienser

nok til tre personer:

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

500 gr lårfilet av kylling i terninger

en stor løk, grovhakket

to fedd hvitløk, finhakket

en spiseskje revet ingefær

to kardemommekapsler

en toppet spiseskje Hot Madras Curry

en teskje chilipulver

halvannen teskje malt koriander

en teskje malt spisskumin

en teskje malt gurkemeie

tre store tomater, finhakket

havsalt og sort pepper etter smak

fire dl kokosmelk

en dl kokende vann

et laurbærblad

en teskje Garam Masala

litt brunt sukker om ønskelig for å runde av smaken

----

basmatiris, knuste cashews og frisk koriander til garnering

Start med å forberede alle grønnsakene og kutt opp kyllingen. Varm oljen i en romslig gryte og begynn med å frese kyllingen gyllen. krydre den med havsalt og pepper mens den steker og ta den deretter ut av gryten. Fres løken myk og blank. Etterhvert tilsetter du kardemommefrø, hvitløk og ingefær og lar det frese lett før du tilsetter curry, chili, koriander, spisskumin og gurkemeie. Rør det godt inn og la det frese inntil det begynne å lukte godt. Tilsett alle de hakkede tomatene og krydre godt med havsalt og pepper. La de koke og mykne opp før du heller over kokosmelk og vann og rører det godt inn. Ha kyllingen tilbake i gryten sammen med laurbær og la det hele koke i et kvarters tid uten lokk.

Sett over ris til koking slik at den blir klar samtidig med curryen.

Når curryen begynner å bli klar tilsetter du Garam Masala og smaker den til med mer havsalt, pepper og sukker om du vil runde av smaken litt.

Serveres over ris med et dryss av frisk koriander og knuste cashews.