Burger med blåmuggdressing

a munchie

Munchies i Oslo har på kort tid litt et populært burgersted og jeg har vært innom der en gang. Jeg liker ofte å gjenskape gode retter jeg kommer over hjemme på mitt eget kjøkken og så med denne burgeren som på deres meny bare heter Munchie. Det er dressingen som gjør dette til en spesiell opplevelse for det øvrige tilbehøret er holdt ganske så enkelt. Kombinasjonen mellom saftig biffburger, søtsalt bacon, salt ost og søt løk gjør at dette er en burger du ikke glemmer så lett. En av kokkene ved Munchies antar at det går med omlag hundre liter blåmuggdressing i uka og den er svært lett å lage til selv.

Ingredienser

til fire burgere:

en halv kilo ferskt nymalt biffkjøtt

havsalt og sort pepper

en eggeplomme

----

Munchies-dressing:

en dl majones

halvannen til to dl rømme

et fint revet fedd fersk hvitløk

en spiseskje god e.v. olivenolje

worchestershiresauce etter smak (jeg bruker en spiseskje)

100 gr fint smuldret blåmuggost

havsalt og hvitt pepper etter smak

----

fire fine eller mellomgrøve burgerbrød

frisk grønn salat

karamellisert løk

åtte skiver sprøstekt bacon

Rør sammen kjøttet med havsalt og miks deretter inn eggeplomme og pepper. Form ut fire jevnt store burgere og la de hvile kaldt mens du lager ferdig dressingen og løken.

Mens løken steker har du alle ingrediensene til dressingen i en bolle og brukr en stavmikser til å kjøre den sammen. Den skal ha en lett rennende konsistens. Sett den kaldt mens du steker burgerne i jernpanne med litt smør og olje. Stek baconet i en egen panne så har du full kontroll på varmen. Rist burgerbrødene lett gylne og anrett burgerne i dem sammen med salat, løk, bacon og dressing.

Server gjerne pommes frites og aioli til.