© 2010–2022 Millas Mat

Mulligatawny fra Jodhpur

en oppskrift fra byen med de store byggverkene

Denne suppen er delvis basert på en artikkel fra indiske Vogue. Navnet Mulligatawny høres veldig komplisert ut men betyr egentlig bare pepret vann men suppen er ikke kjent for å være brennsterk. Dette god og mettende middagssuppe og det er ekstra godt med naan eller poppadums til. Jeg pleier å bruke lårfilet av kylling siden den tåler koking mye bedre enn brystfilet og holder seg saftigere. Jeg har flere oppskrifter på denne typen suppe og den finnes i hele India med flere regionale varianter. Den betraktes også som landets nasjonalsuppe.

Ingredienser

gir tre porsjoner suppe:

to spiseskjeer peanøtt- eller solsikkeolje

en spiseskje smør

en stor finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

et stort eple i små terninger

en spiseskje hvetemel

en klype tørket timian

en spiseskje hot indisk currypaste, Patak's

åtte dl god kyllingkraft

tre spiseskjeer basmatiris

400 gr lårfilet av kylling i små terninger

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

2 1/2 dl matfløte eller kokosfløte

friskpresset sitronsaft etter smak

bladpersille og tomater til garnering

Tilsett olje og smør i en romslig kjele og varm det opp. Tilsett løk, hvitløk og eple og fres dette mykt og blankt. Tilsett timian og currypasta og rør alt godt inn. Dryss på hvetemel og vend det inn til det forsvinner og la alt frese godt i et minutts tid.

Hell på kyllingkraften og la suppen koke i omlag 45 minutter. Tilsett basmatiris og la suppen koke i ytterligere 20 minutter til eller til risen er klar. Tilsett kyllingkjøttet mot slutten av koketiden og når den har fått koke i noen minutter rører du inn fløte.

Smak til suppen med havsalt, pepper, sukker og frisk sitronsaft rett før servering og garner suppen med finhakkede tomater og persille.