Mulligatawny

indisk kyllingsuppe

Her er en indisk klassiker som finnes i et utall varianter. Dette er virkelig en smakfull suppe med epler og curry, friske grønnsaker og varmende krydderier i skjønn forening, sammen med et hint av kokos og litt syre fra yoghurt og sitron. Server gjerne med naan eller linseflatbrød. Og du, dette er suppen som serveres i Grevinnen og hovmesteren hver lille julaften.

Ingredienser

en finhakket løk

to fedd hvitløk (revet)

en tommelstor bit frisk ingefær (revet)

en hakket rød chili

en spiseskje Hot Madras currypowder

halvannen spiseskje sukker

en kanelstang

halvannen teskje malt spisskumin

halvannen teskje malt koriander

100 gr poteter i terninger

to stilker selleri (grovhakket)

en stor gulrot i terninger

fire dl kyllingbuljong

tre dl vann

en dl røde linser

et eple i terninger

to dl kokosmelk

to kyllingfileter i fine små strimler

to til tre spiseskjeer yoghurt naturell (bruk gjerne gresk eller tyrkisk yoghurt)

friskpresset sitronsaft etter smak

en håndfull fersk vasket spinat

frisk koriander til garnering

Fremgangsmåte

Finn frem en kjele og tilsett to spiseskjeer olje og litt smør. Ha i finhakket løk, revet hvitløk, revet ingefær, rød chili, madrascurry, sukker, kanelstang, spisskumin og malt koriander. Fres alt dette mykt og blankt og rør ofte.

Tilsett poteter i terninger, hakket selleri og gulrot. Hell over kyllingkraft og vann og kok i ti min. Tilsett røde linser, eplet i terninger og kok i ytterligere tjue minutter til. Ha i kokosmelk og kok videre i fem minutter og ta ut kanelen.

Kjør suppen glatt i blender eller bruk en stavmikser og ha den tilbake i kjelen. Tilsett kyllingkjøtt i fine biter og ha disse bli gjennomkokte. Smak til suppen med naturell yoghurt, havsalt, pepper og frisk sitronsaft og legg i spinaten. Server suppen med et dryss av frisk hakket koriander.