Moo Ping หมูปิ้ง

grillede svinespyd og sticky rice

Dette er en meget populær type gatemat i Thailand og enkelte spiser disse til frokost på vei til jobb eller skole om morgenen. Moo Ping er ikke sterkt i smaken og inneholder ikke chili. Du må begynne dagen før men ellers er ikke dette mye jobb og det smaker helt fantastisk. Her ser du dem sammen med kyllingspyd, sataysaus og sticky rice.

Ingredienser

500 gr skivet nakkekotelett av svin

----

marinade:

fem fedd fersk hvitløk

to spiseskjeer finhakket koriander

to spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer soyasaus

to spiseskjeer thai soya (mørk) eller ketjap manis

35 gr palmesukker

en spiseskje nøytral olje

0,6 dl kokosmelk

tre spiseskjeer vann

en kvart teskje hvite pepperkorn

en kvart teskje sorte pepperkorn

----

tre spiseskjeer maisenna

----

sticky rice:

tre dl thai jasminris

kaldt vann til skylling og damping

havsalt etter smak

Fremgangsmåte

Begynn med å lage marinaden. Du kan enten lage den på tradisjonelt vis i en morter eller bruker en prosessor. Knus hvitløk, koriander og pepperkorn sammen til en grov mos, ha i palmesukker og knus det inntil det er godt oppløst. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og rør det hele godt sammen til en jevn blanding.

Kutt tynne strimler av kjøttet på omlag tre mm. og legg det over i en passende beholder, hell over marinaden og miks godt. Dekk med plastfolie eller lokk og sett det kaldt over natten.

Sprinkle maisenna over det marinerte kjøttet og miks godt før du trer kjøttet på spydene. Legg de tett i tett på en tallerken og dekk med plast. La spydene hvile kaldt i noen timer inntil de skal grilles.

Grill spydene i halvannet til to minutter pr. side. og server de varme rett fra grillen med sticky rice og de grønnsakene du ønsker.

Til risen skyller du den til vannet er klart og lar den ligge i en bolle med vann i omlag fire timer eller over natten. Fukt et rent kjøkkenhånkle og kle bambus-damperen med dette og ha i risen. spre den jevnt utover, sett på lokk og plasser den over en wok eller passende kjele med kokende vann. Damperen må ikke komme i kontakt med vannet. La risen dampe i omlag 30 min. Smak og sjekk at den er klar før du tilsetter havsalt og serverer sammen med maten.