Moo Goo Gai Pan

lys stir fry med kylling og grønnsaker

I denne amerikansk-kantonesiske retten er det grønnsakene som får spille hovedrollen. Friske, knasende sprø og fulle av smak selv om de både er stekt og glasert av en lett saus. Med riktig teknikk er det faktisk svært enkelt å få til og det går ofte raskere enn man kanskje tror. Dette er en mild rett uten chili som passer hele familien men den byr på masse smak og deilig aroma selv uten det sterke.

Ingredienser

middag for tre:

500 gr kyllingbryst i tynne skiver

en stor eggehvite

to spiseskjeer maisenna + en ekstra teskje

en halv teskje havsalt

en halv spiseskje lys soyasaus

en halv spiseskje østerssaus

en kvart teskje natron

----

en spiseskje nøytral olje

to teskjeer revet hvitløk

en teskje revet frisk ingefær

en liten boks skivet sopp eller bruk fersk sopp

125 gr friske sukkererter, forvellet

en stor gulrot i tynne skiver

en liten boks vannkastanjer

en liten boks bambusskudd

----

woksaus:

1,7 dl kyllingkraft

halvannen teskje sukker

en spiseskje lys soyasaus

halvannen teskje sesamolje

en spiseskje kinesisk risvin eller tørr sherry

havsalt og sort eller hvit pepper etter smak

Fremgangsmåte

Kutt opp alle kyllingen i tynne skiver og pisk sammen eggehviten med en spiseskje maisenna. Hell dette over kyllingen, miks godt og dekk bollen med plastfolie. Sett den kaldt mens du preparerer alle grønnsakene. Forvell sukkerertene ved å ha de i et dørslag, hell over kokende vann og deretter kaldt vann og sett de til side for å renne godt av seg.

Sett en wok på god varme og tilsett litt stekeolje. Tilsett gulrøttene sammen med en spiseskje vann og rør hele tiden i et drøyt minutt. Tilsett deretter sopp og la det steke i noen minutter før du har i bambusskudd og vannkastanjer og smaker til med havsalt og pepper. La alle grønnsakene over på en tallerken og dekk med folie for å holde på varmen.

Tørk av woken, varm den opp på nytt og tilsett resten av stekeoljen. Tilsett kjøttet og stek det pent gyllent i tre til fem minutter før du har i revet hvitløk og ingefær. Pisk sammen ingrediensene til sausen og ha i den siste spiseskjeen med maisenna pluss den ekstra teskjeen.

Tilsett grønnsakene tilbake i woken, hell over sausen og kok opp. La den tykne og glasere kjøtt og grønnsaker og server over ris når det hele er gjennomvarmt.