Misolaks med sobanudler og picklede sukkererter

Paris - Tokyo

Frankrike er et av de europeiske landene som kanskje har trykket japansk mat aller tettest til brystet. Denne oppskriften er et slags møte mellom de to kjøkken der Dijon møter Miso og der japanernes elskede pickles gir retten et godt kick av surt og søtt. Dette tar den norske laksen til et helt nytt nivå og raskt er det også. Det er jo alltid en bonus i hverdagen. Er du i Paris og vil ha autentisk japansk mat finner du de beste stedene rundt 1. arrondissement fra Les Halles.

Ingredienser

middag for to:

400 gr økologisk laks

to spiseskjeer hvit eller rød misopaste

to spiseskjeer riseddik

en spiseskje grov Dijonsennep

sort pepper etter smak

----

250 gr sobanudler

sesamolje etter smak

to spiseskjeer ristede sesamfrø

----

to dl vann

en god klype havsalt

en dl riseddik

50 gr lys brunt sukker

125 gr sukkererter

fem røde reddiker

Begynn med å lage pickles. Rens sukkerertene og kvarter reddikene. Kok opp vann, havsalt og eddik til laken og rør inn sukkeret når det koker så det smelter. Hell den kokvarme laken over de preparerte grønnsakene og sett de til side for avkjøling.

Pisk sammen miso, riseddik og sennep og pensle blandingen på laksefiletene. Kvern over sort pepper og bak laksen ved 200 °C i ca. ti minutter. Mens fisken er i ovnen koker du nudlene etter anvisning på pakken og rører inn sesamolje og ristede sesamfrø. Anrett nudlene på to tallerkener og topp med biter av laks og de picklede grønnsakene. Server straks.