© 2010–2022 Millas Mat

O Mio Babbino

kjøttboller i tomatsaus og pasta

Dette er skikkelig cucina di mamma for mange. Hjemmelagede kjøttboller i tomatsaus øst over dampende varm pasta i generøse porsjoner. Disse kjøttbollene har alt, egg, loff, hvitløk, persille, parmesan, urtekrydder mm. Her får du alle de klassiske italiensk-amerikanske smakene servert på en gang og det er virkelig himmelsk godt.

Ingredienser

en generøs middag for tre:

til kjøttbollene:

400 gr kjøttdeig (bland gjerne okse, kalv og svin)

en halv teskje havsalt

en teskje pepper

en spiseskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

en halv teskje tørket timian

en teskje Worchestershiresauce

en teskje vanlig olivenolje

to små egg

en liten finrevet løk og to fedd hakket hvitløk (frest i litt olje)

en dl revet parmesan

to tykke loffskiver uten skorpe kjørt til smuler i en prosessor eller tre spiseskjeer panko

en håndfull frisk hakket bladpersille

----

tomatsaus:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

et fedd revet hvitløk

500 gr knuste tomater

en dl vann (skyll ut tomatboksen)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje tomatpuré

en teskje rødvinseddik

en håndfull revne basilikumblader

300 gr spaghetti

Miks sammen alle ingrediensene til kjøttbollene til en forholdsvis fast farse. Legg den i en bolle og dekk den med plastfolie eller lokk og la den hvile kaldt i kjøleskapet i minst fire timer, men gjerne lengre. Du kan også lage farsen dagen før den skal brukes, det går helt fint.

Trill farsen til boller på størrelse med en liten valnøtt og stek de pent brune i pannen med litt smør og olje. Ikke gjennomstek dem for de skal koke seg ferdige i sausen. Ta de ut og legg de på en tallerken.

Varm opp litt mer olivenolje i pannen og fres hvitløken raskt i noen sekunder. Ha tomatpureen i pannen og stek den i et minutts tid. Hell på tomater, vann og rødvinseddik og kok det opp. Smak til sausen med havsalt og pepper og la den putre i fem minutter på svak varme. Dropp kjøttbollene forsiktig i sausen og la de koke seg ferdige. Når de er klare vil de flyte opp og ligge og duppe på toppen. La sausen koke uten lokk for å tykne den noe.

Øs sausen over nykokt pasta og miks alt lett sammen. Dryss på revne basilikumblader eller persille og server med et dryss parmesan.