© 2010–2020 Millas Mat

Timbaler

små kjøttboller

Den eldste oppskriften på timbaler jeg har funnet er fra 1811. Timbaler er et fint gammelt ord for boller og du finner dette ordet brukt om både grønnsak, kjøttretter og tom. i dessertmenyer. Her bruker jeg en muffinsform til å lage de i, noe som gir et skikkelig fint og jevnt resultat. Jeg gjør de ekstra smakfulle ved å toppe de med en spicy glasur. Server disse med potetmos og grønne bønner.

Timbaler

Ingredienser

600 gr ferskmalt kjøttdeig av okse

to dl ferske brødsmuler

tre egg

tre spiseskjeer melk

et fedd finhakket hvitløk

en medium stor finhakket løk

havsalt og sort pepper etter smak

to kvister fersk timian

——

tre spiseskjeer tomatketchup

to spiseskjeer Dijonsennep

en spiseskje Worchestershiresauce

en teskje lys brunt sukker

Fres løk og hvitløk blankt og mykt i en panne med litt smør og sett den til side for avkjøling. Ha kjøttdeigen i en bolle og knekk i eggene. Tilsett brødsmuler, timian, salt og pepper. Rør alt lett sammen og tilsett løk og hvitløk. Avslutt med å tilsette melken.

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en muffinbrett med tolv kopper. Spray hver grop med litt formfett eller pensle med litt oliven- eller solsikkeolje. Sett formen i ovnen mens du triller bollene så den blir varm.

Trill runde boller av farsen, denne oppskriften gir deg ca. to til tolv stykker. Legg bollene nedi den smurte og varme muffinsformen og stek de i ca. tjue minutter. Vipp de ut av formen, snu de på hodet og stek de i en ildfast form i ca. tjuefem minutter til så de blir brune på undersiden.

Mens de er i ovnen så pisker du sammen ketchup, sennep, brunt sukker, og Worchestershiresauce. Når timbalene er ferdig stekte pensler du på glasuren på toppen og gir de ti minutter til i ovnen på 225 °C.