© 2010–2020 Millas Mat

Kokos- sataynudler med kylling og reker

en god kombinasjon

Når jeg vokste opp var peanøtter noe min bestefar hadde i en glasskrukke med hvitt plastlokk. Den stod alltid kaffebordet mellom tv-kannen, ukens Se & Hør, dagens VG og en åpnet pakke South State. Jeg spiser sjelden peanøtter som snacks nå lengre men jeg er veldig glad i å bruke dem i alskens matretter og cookies. Satay er en peanøttsaus som du finner over nærsagt hele Asia i ulike varianter og styrkegrader og den kan mikses sammen med kjøtt og grønnsaker eller serveres som en dipsaus. Satay er spesielt godt til kylling og her får den følge av friske grønnsaker og tynne risvermichelli.

Ingredienser

nok til to:

175 gr tynne risvermichelli eller risnudler

to spiseskjeer nøytral olje til steking

to kyllingfileter i tynne strimler

ti økologiske rensede tigerreker

en spiseskje revet frisk hvitløk

en spiseskje revet frisk ingefær

100 gr broccolibuketter

100 gr gulrøtter i skiver

100 gr babymais i biter

100 gr rød paprika i tynne strimler

----

kokos-sataysaus:

tre spiseskjeer grovt peanøttsmør

tre spiseskjeer thai-sweet chilisaus

en dl tykk kokosmelk

en dl grønnsaks- eller kyllingkraft

to spiseskjeer lys soyasaus

hvitt pepper etter smak

----

vårløk, knuste peanøtter, soyasaus og sesamolje etter smak

Forbered alle grønnsakene og kutt kyllingen i små biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken og smak for å sjekke at de er passe kokt. Pisk sammen alle inrediensene til sausen i en liten bolle og sett den til side. Sett en wokpanne på varmen og tilsett oljen. Brun kyllingen i mindre porsjoner og legg kjøttet over på en tallerken etterhvert som du steker. Fres hvitløk og ingefær i et minutts tid før du tilsetter grønnsakene i wokpannen og freser de inntil de begynner å mykne noe. Tilsett kyllingen tilbake sammen med grønnsakene og hell over sausen, kok opp og la det hele småkoke i noen minutter. Tilsett rekene de siste minuttene.

Vend litt sesamolje inn i de koke nudlene og ha de over i pannen, miks alt lett sammen og smak til med limejuice og soya. Kvern over litt pepper og garner med litt ekstra vårløk og knuste peanøtter.