© 2010–2020 Millas Mat

Min beste kyllingpizza

jeg har på så mange oliven jeg vil, så det så

Denne pizzaen er en av mine egne komposisjoner og har på mange måter en lettere smak. Mange er skeptiske til å legge på fyll i rå tilstand men jeg kan love deg at ting blir stekt til perfeksjon i ovnen. Å steke fyllet først i pannen gjør at fyllet blir tørt og smakløst og det er dessverre en utbredt uvane. Men dette her er en virkelig nydelig pizza, jeg lover.

Min beste kyllingpizza

Ingredienser

en porsjon basic pizzabunn

en stor kyllingfilet i små tynne skiver

100 gr tynnskjært bacon

fire til fem medium store sopp

en halv rødløk i tynne skiver

sorte halve oliven (ta så mange du vil)

pizzasaus:

200 gr tomata passata

to spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

to fedd revet hvitløk

——

omlag 100 gr revet ost (jeg bruker ofte en blanding av ulike typer som Jarlsberg, Gruyere, Parmesan og gjerne litt blåmugg om jeg har)

noen dråper av din beste vellagrede balsamico

sort pepper etter smak

friske revne basilikumblader og oreganoblader

Tilbered pizzabunnen etter oppskriften og mens den hever koker du sammen alle ingrediensene til pizzasausen inntil den er passe fyldig og ikke for rennende. la den avkjøle seg litt. Sett ovnen på 200 °C og kjevle ut bunnen så den passer platen du skal steke den på. Brett gjerne kantene litt oppover slik du ser på bildet.

Smør pizzasausen utover bunnen med baksiden av en spiseskje og dryss på osten. Legg deretter på fyllet og husk at både sopp, bacon og kylling legges på i rå tilstand. Avslutt med litt parmesan og stek deretter pizzaen ferdig i ovnen.

Garner med balsamico og friske urter så er det klart til servering.