© 2010–2022 Millas Mat

Millas thaichin vårruller

mine egne sprø herligheter

Disse vårrullene er min egen oppskrift og jeg kaller de thaichin siden er er laget med ingredienser fra både det kinesiske og det thailandske kjøkken. De er pikante, men ikke brennsterke, og de får en utrolig god smak ved å bruke Sriracha chilisaus. Den føres av de aller fleste asiatiske supermarkeder. Det er viktig og kun bruke friske grønnsaker når du skal lage vårruller og ikke minst friske urter. Server disse med kokt sushiris og enten mangosalsa eller thaiagurksalat.

Ingredienser

fyll:

to spiseskjeer peanøttolje eller baconfett til steking

300 gr kylling-kjøttdeig (kan sløyfes for en vegetarisk variant)

to gulrøtter i juliennestrimler

3/4 finsnittet kinakål

200-250 gr fersk spinat (forvellet)

et fedd revet hvitløk

en liten finrevet løk

en håndfull finhakket koriander og basilikum

to spiseskjeer lys soyasaus

en teskje sesamolje

en spiseskje ketjap manis

en spiseskje østerssaus

en halv spiseskje thai fiskesaus (nam plah)

en spiseskje Sriracha Hot Chilisaus

kvernet hvitt mutokpepper etter smak

en pakke vårrullark (finnes i frysedisken)

en liter solsikkeolje til fritering

noen få friske korianderblader til garnering

Varm olje eller baconfett i en panne og stek kyllingkjøttdeigen. Tilsett revet løk og hvitløk og la dette frese med kjøttet de siste minuttene for å fjerne den rå, skarpe løksmaken. Ha kjøttet over i en bolle for rask nedkjøling.

Tilsett revne gulrøtter og kinakål over kjøttet sammen med resten av ingrediensene og rør alt godt sammen. Smak til med mer soya og evt. pepper til slutt.

Legg en spiseskje av fyllet midt på et ark med filodeig med spissen vendt mot deg og rull deigen sammen halvveis. Fold inn sidene og pensle kantene med pisket egg før du ruller den helt sammen. Se til at kanten limer seg ordentlig sammen så den ikke sprekker opp under steking. Dette er sjelden noe problem, men sjekk likevel. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp. Legg de på en stor tallerken eller et fat mens du ruller opp de andre, ikke legg de for mye oppå hverandre da de kan klistre seg litt sammen.

Varm oljen i en gryte eller wok til den når ca. 170 °C og friter vårrullene i omlag tre til fire minutter. La de renne godt av seg på kjøkkenpapir før servering. Denne oppskriften gir omlag seksten vårruller.