Millas mexicanske gryte

min versjon av posevarianten

Jeg vokste opp midt på åttitallet og mexicansk gryte på pose var noe nytt og spennende som aldri kom på bordet hjemme hos oss - kun hos andre. Jeg hadde ikke spist det på mange mange år, men fikk for en stund siden lyst til å lage det selv med ferske ingredienser og en mer autentisk krydring og her er resultatet. Dette kan du også fylle i tortillas og servere det som en burrito og bytt gjerne ut svinekjøttet med okse eller kylling. Vil du lage den vegetarisk så tilsett en boks chilibønner. Man kan også bruke brun ris eller fullkornsris i oppskriften, bare pass på koketiden.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

to spiseskjeer smør

en spiseskje vanlig olivenolje

400 gr svinekjøttdeig eller karbonadedeig

en stor grovhakket løk

en hel revet kinesisk hvitløk eller fire fedd vanlig hvitløk

en boks (400 gr) knuste tomater

en boks (400 gr) hvite- eller røde bønner

to spiseskjeer tomatpuré

to teskjeer oregano

en halv til en teskje chilipulver

en teskje malt koriander

en teskje spisskumin

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje sukker

en rød paprika i tynne strimler

halvannen dl kyllingkraft

to dl ris, brunet

fire dl kyllingkraft til koking av risen

en liten boks mais, ristes i tørr panne

----

frisk hakket koriander til garnering

rømme og salte tortillachips til servering

Brun risen lett i en tørr panne og kok den i kyllingkraft. Sett den til side for avkjøling og bland sammen alle de tørre krydderiene i en liten bolle.

Varm smør og olje i en romslig dyp panne og stek kjøttet halvferdig før du tilsetter grovhakket løk og rører godt. Stek den blank og myk før du rører inn revet hvitløk. Tipp i krydderblandingen og rør den godt inn og stek alt videre i noen få minutter.

Lag en grop i midten av pannen og tilsett tomatpureen. Stek den i noen få minutter før du rører den inn i kjøttet og hell over de knuste tomatene og kyllingkraften. Kok opp, ha i paprika og sukker og la alt småkoke i omlag 20 minutter. Tilsett de skylte bønnene og risen mot slutten av koketiden og vend dette forsiktig inn. La alt bli gjennomvarmt.

Rist maisen godt i en tørr panne til den har fått sorte flekker. Garner gryten med hakket koriander, rømme, ristet mais og varme tortillachips.