Mexicanske kyllingspyd

et reiseminne fra London

Denne oppskriften har jeg kreert selv basert på et uforglemmelig godt mexicansk festmåltid jeg spiste i London for mange år siden. Jeg har det mexicanske kjøkkenet som et av mine favoritter og fikk enda mer sansen for det når jeg kom meg vekk fra de ferdige krydderblandingene og sausene og begynte å lage mine egne ting. Denne retten kalles pollo a la parrilla på spansk og betyr kort og godt kylling fra grillen.

Ingredienser

gir ti til tolv spyd:

fire kyllingfileter i strimler

en halv dl vanlig olivenolje

en teskje havsalt

tre fedd knust hvitløk

saft og skall av en sitron

en toppet spiseskje tørket oregano

limebåter til servering

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i brede tynne strimler. Disse skal grilles raskt så ikke la de være tykkere enn omlag en halv cm. Skrell hvitløken og bruk flatsiden av en kniv til å knuse de paddeflate. Pisk sammen olivenolje, salt, sitronsaft, sitronskall, knust hvitløk og oregano og miks dette sammen med kyllingen.

La kyllingen marinere seg i minst seks timer men gjerne over natten.

Legg trespydene i vann i minst to timer før du skal tilbrede dem. Dette forhindrer at trespydene tar fyr og knekker. Tre kyllingstrimlene på spydene og grill de i seks til åtte minutter på hver siden i en godt oppvarmet grillpanne eller på grillen når det er sesong for det. Sjekk med en liten kniv at kjøttet er gjennomstekt og press limejuice over spydene før servering.