© 2010–2020 Millas Mat

Mexicansk lasagne

definitivt ikke italiensk

Dette er en kjempegod vegetarlasagne med tomater, bønner, ost og mais. En fin vri på den tradisjonelle tacoen. Jeg skal ikke påstå at dette har noe med Mexico og mexicansk mat å gjøre, ei heller Italia og italiensk mat. Dette er snarere gringo Tex-Mex, en liten raritet fra det sørlige USA.

Mexicansk lasagne

Ingredienser

en spiseskje hvitløksolje

en finhakket løk

en rød paprika, renset og hakket i små biter

to finhakkede grønne chili uten frø

en teskje havsalt

to spiseskjeer finhakkede friske korianderstilker

to bokser (800 gr.) hakkede tomater

fire dl vann (skyll ut tomatboksene med dette)

en spiseskje tomatketchup

——

fyll:

to bokser (800 gr.) sorte bønner

250 gr skylte og avrente maiskorn

250 gr revet Cheddarost eller bland inn annen ost du liker

åtte myke hvete eller maistortillas

hakkede korianderblader til pynt

Sett ovnen på 200 °C og sett inn en rist midt i ovnen. Varm olje i en dyp panne og fres løk, paprika og chili i noen minutter. Tilsett salt og finhakkede korianderstilker og la det koke på svak varme i ca. fem minutter.

Tilsett tomater, vann og tomatketchup og la det koke opp. Kok videre i omlag femten minutter for å redusere væsken til du får en fyldig saus som du kan spre utover, den må ikke være rennende. I en bolle; bland sammen bønnene, maisen og mesteparten av osten (la det være igjen en håndfull til å ha på toppen).

Smør en ildfast form og begynn med sausen, legg på ca. 1/3 av bønnefyllet og deretter tortillaene. Klipp de gjerne til litt så de passer formen bedre. Bygg opp lagvis til du har brukt opp alle ingrediensene men pass på så du avslutter med et lag tortillas, resten av sausen og avslutter med osten du sparte igjen.

Bak lasagnen i ovnen i omlag tretti minutter og la den hvile i minst ti minutter før servering så den får satt seg. Skjær den opp med en skarp kniv og skuff ut stykker med en stekespade. Dryss på litt friske korianderblader til pynt. Lettrørt rømme og guacamole er perfekt tilbehør.