© 2010–2022 Millas Mat

Mexican-ish lasagne

definitivt ikke italiensk, eller mexicansk for den saks skyld

Dette er en kjempegod vegetarlasagne med tomater, bønner, ost og mais og en fin vri på den tradisjonelle tacoen. Jeg skal ikke påstå at dette har noe med Mexico og mexicansk mat å gjøre, ei heller Italia og italiensk mat. Oppskriften har jeg fra en av Nigella Lawsons eldre kokebøker - Kitchen og den byr på masse deilig smak helt uten tradisjonelt tacokrydder. Bytt gjerne ut grønn chili med jalapeño om du foretrekker det men behold frøene for den deilige heten.

Ingredienser

lasagne for fire personer:

saus:

en spiseskje hvitløksolje eller bruk vanlig olivenolje og et fedd hvitløk

en løk, finhakket

en rød paprika, finhakket

to finhakkede grønne chili

en teskje havsalt

to spiseskjeer finhakkede friske korianderstilker

800 gr knuste tomater, polpa

fire dl vann (skyll ut tomatboksene)

en god spiseskje tomatketchup

----

fyll:

800 gr sorte bønner, godt skylt og avrent

250 gr maiskorn, godt skylt og avrent

250 gr revet ost (bland gjerne flere typer)

seks til åtte hvete eller maistortillas

finhakket koriander til garnering

Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form med litt smør.

Varm oljen i en dyp panne og fres løk, paprika og chili i noen minutter. Tilsett havsalt og finhakkede korianderstilker og la det hele sautere på svak varme i fem-seks minutter.

Tilsett tomater, vann og tomatketchup og koke opp. Kok videre i omlag femten minutter uten lokk for å redusere væsken til du får en fyldig saus som du kan spre utover men den må ikke være rennende. I en egen bolle blander du sammen alle bønnene, maisen og mesteparten av osten (la det være igjen en håndfull til å ha på toppen).

Sett frem den preparerte formen og begynn med litt av sausen. Legg på ca. 1/3 av bønnefyllet og deretter tortillaene. Klipp de gjerne til litt så de passer formen bedre. Bygg opp lagvis til du har brukt opp alle ingrediensene men pass på så du avslutter med et lag tortillas, resten av sausen og avslutter med osten du la til side.

Bak lasagnen i ovnen i omlag tretti minutter og la den hvile i minst ti minutter før servering så den får satt seg. Skjær den opp med en skarp kniv og skuff ut stykker med en stekespade. Dryss på litt friske korianderblader til pynt. Lettrørt rømme og guacamole er perfekt tilbehør til dette.