© 2010–2021 Millas Mat

Mexicansk kylling med poteter og tomatillos

pollo entomatado

Jeg kjøpte en boks med hermetiske tomatillos for å lage min green sauce for noen uker siden - men boksen var stor og jeg fikk mange til overs. Så jeg frøs dem. Inntil nå, for jeg fant flere oppskrifter på denne mexicanske retten og jeg fikk lyst til å prøve. Tomatillos er grønne skalltomater med mye syre og aroma som i hovedsak brukes til sauser og gryteretter og ikke noe du putter i salaten eller på brødskiven din.

Ingredienser

middag for tre:

500 gr lårfilet av kylling

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje til steking

400 gr tomatillos eller grønne tomater i små terninger

tre kokefaste poteter i små terninger

en skivet løk

to fedd finhakket hvitløk

en liten håndfull frisk koriander, hakket

en halv teskje oregano

en chipotlechili i adobosaus*

fire til fem dl mild kyllingkraft

----

mexicansk ris

Finn frem en passende gryte med tilhørende lokk. Krydre kyllingen godt på begge sider med havsalt og pepper og varm opp olivenolje i gryten. Brun kyllingen godt på begge sider. Ta den ut og legg den over på en tallerken.

Tilsett litt mer olje i gryten om nødvendig og fres løk og hvitløk inntil det blir mykt og blankt. Etterhvert tilsetter du tomatillos og lar de frese i noen minutter. Tilsett finhakket chipotle og rør den godt inn. Etterhvert tilsetter du potetene og korianderen. Når potetene har blitt litt blanke i oljen tilsetter du kraften sammen med oregano og havsalt og rører det godt inn. Kok opp og legg kyllingen tilbake i gryten. La det hele småkoke i omlag tjue minutter.

Smak til med havsalt og pepper og dryss over litt mer frisk koriander for ekstra smak og farge. Server med mexicansk ris.

*kjøpes ferdig på glass eller boks i asiatiske forr.