© 2010–2020 Millas Mat

Squash i form

melanzane parmigiana

Dette er en gammel og tradisjonell italiensk rett og den kan minne mye om en lasagne men den har en annen krydderpalett enn de fleste andre lasagneoppskrifter og i stedet for pasta bruker man grillet aubergine eller – som her – squash. Server dette med en grønn salat og en brødbit og retten er fullkommen.

Squash i form

Ingredienser

to spiseskjeer vanlig olivenolje samt litt ekstra til pensling

400 gr ferskmalt kjøttdeig eller karbonadedeig

tre fedd hvitløk

bladene av tre kvister frisk timian

to laurbærblader

en boks grovhakkede tomater

et glass rødvin (2 1/2 dl) eller marsala

en kjøttbuljongterning

en spiseskje sukker

to til tre squash skjært i skiver på langs

en ball (125 gr) mozarella

100 gr revet parmesan

Varm litt olivenolje i en panne og brun kjøttdeigen godt mens du hakker den opp med en tresleiv. Jeg pleier å gjøre dette i to omganger du kjøttet brunes og ikke kokes. Legg kjøttet over på en tallerken.

Tilsett resten av oljen og tilsett hakket hvitløk og friske urter i pannen og la det frese i omlag et minutt. ha i tomater og vin og kok opp. Rør godt fra bunnen så evt. kjøttbiter løsner fra pannen. Ha i kjøttet sammen med buljongen samt sukker og krydder og la sausen koke i en time-halvannen på svak varme. Kok den uten lokk hvis den blir for tynn. Plukk ut urtekvister og laurbærblader.

Skjær squashen i skiver på langs og pensle de med litt olivenolje. Grill de godt og gyllent på hver side i en panne eller en grillpanne og legg de over på en tallerken etterhvert som du steker. Sett ovnen på 180 °C og riv/smuldrre opp ostene. Legg av noe til å ha på toppen av retten.

Pensle en ildfast form med litt olivenolje og legg et tynt lag med saus i bunnen, Deretter grillet squash med litt havsalt og sort pepper og litt ost før du legger på et nytt lag med saus og gjentar prosessen. Bygg opp så mange lag du kan men husk å avslutte med saus. Dryss på ost og bak hele formen i vel 30-40 minutter.