© 2010–2021 Millas Mat

Mei Mei Fried Rice

metoden som fikk Undle Roger til å klappe igjen en gang for alle

Hvis du liker å se matrelaterte videoer på YouTube har du kanskje fått med deg karakteren Uncle Roger skapt av den malaysiske komikeren Nigel Ng. Han har laget flere reaction-videoer av folk som forsøker seg på stekt ris. Både profesjonelle, semi-profesjonelle og hjemmekokker får virkelig gjennomgå og det er veldig gøy. Folk gjør utrolig mye rart med denne i utgangspunktet svært enkle, raske og billige retten basert på kald ris fra gårsdagens middag. Men her er metoden som selv Uncle Roger måtte innrømme var bedre enn hans - den ble laget på få minutter av en ung Michelinkokk på Mei Mei i London.

Ingredienser

stekt ris for tre:

tre spiseskjeer nøytral olje eller rendert baconfett

en spiseskje finhakket hvitløk

to sjalottløk, finhakket

to sammenpiskede egg

tre dl kokt og avkjølt ris* se viktig info om risen i fremgangsmåten

en teskje MSG

en spiseskje lys soyasaus + mer etter smak

en teskje hvit pepper, fint knust

tre finsnittede vårløk

en spiseskje frisk finsnittet gressløk eller garlic-chives

en finhakket rød chili eller to klyper knuste chiliflak

litt sort Sambal Black-chan eller rød Sambal Olek etter smak (chilipasta)

Kok risen dagen før i kyllingkraft sammen med noen skiver frisk ingefær og et knust fedd hvitløk. Avkjøl til romtemperatur og sett kaldt under plastfolie til neste dag.

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og gressløk og finsnitt vårløken slik at alt er klart for woken. Knust pepper og sett frem de øvrige ingrediensene. Pisk sammen eggene i en liten bolle.

Hvis du vil steke risen i baconfett lagger du baconet i kald panne og setter varmen på medium. Da vil fettet smelte ned og baconet blir sprøtt og deilig. ta ut baconet og hakk det opp og helle fettet fra pannen over i woken.

Når fettet ryker lett og ha i sjalottløk, etter noen minutter har du i hvitløken og freser den raskt. Hell i eggene og rør til du har en myk eggerøre. Ha deretter i risen og stek den i noen minutter før du tilsetter vårløk, gressløk og finhakket chili. Når de har fått frese litt tilsetter du MSG, pepper, soya og etter hvert litt sambal for ekstra smak. Vend på risen hele tiden og spre den utover slik at kornene separeres før den samles sammen igjen. Tilsett det hakkede baconet til slutt.

Smak til med mer soya om nødvendig og server straks. Garner gjerne med ristede sesamfrø og vårløk.