Meen Kolumbu

indisk fiskecurry med grønn og rød chili

Denne sørindiske fiskeretten er også kjent under navnet Meen Kolambu og er en lokal favoritt i Kanyakumari Tamil Nadu på sørspissen av dette enorme kontinentet av et land som er India. Dette er en velsmakende fiskegryte med sursøt tamarindsaus og den trenger kun hvit ris og friterte poppadums som tilbehør og som til så mange andre indiske retter et dryss med frisk koriander.

Ingredienser

fire spiseskjeer solsikkeolje

to spiseskjeer korianderfrø

en halv teskje fennikkelfrø

fire røde finhakkede chili uten frø

en stor finhakket løk

to spiseskjeer tamarindjuice

en halv teskje sorte sennepsfrø

ti karriblader

to grønne finhakkede chili

tre fedd hvitløk i skiver

en teskje gurkemeie

en teskje sukker

fire serveringsstykker fiskefilet (torsk, sei, laks, havabbor el.)

Varm halvparten av oljen i en dyp panne og tilsett koriander og fennikkelfrø sammen med den røde chilien. Stek under omrøring i noen minutter før du tilsetter løken. Stek videre til løken har falt sammen og blitt myk og sett blandingen til side for avkjøling.

Kjør blandingen sammen til en glatt masse sammen med tamarindjuicen og litt vann for å lage en saus.

I pannen varmer du resten av oljen og har i sennepsfrøene, når de begynner å poppe tilsetter du karribladene, grønn chili, hvitløk og gurkemeie. Tilsett krydderblandingen fra mikseren og tilsett ca. en halv dl vann. Smak til med salt, tilsett sukker og la sausen koke i fem minutter. Legg i fisken og dekk den med sausen og la den trekke i noen minutter til den er klar.