© 2010–2022 Millas Mat

Masaru Inage-san Miso Ramen

ekte japansk ramen

Dette er Masaru Inages egen oppskrift på miso ramen. Han er mannen bak Sapporo Ramen Bar på Vulkan i Oslo som er Norges eneste autentiske ramenbar pr. dags dato. Inage-san er selv fra Sapporo som er ramens egen hjemby.

Ingredienser

ramen for tre:

tre blader kinakål, tynt strimlet

125 gr friske bønnespirer, forvellet

en halv hvit salatløk, tynt skivet

tre finsnittede vårløk

en liten gulrot i tynne skiver

en halv spiseskje sesamolje til steking av kjøttet

200 gr kjøttdeig av okse eller svin

250 gr ramen nudler

tre bløtkokte egg

ristede sesamfrø

----

kraften

tolv dl kokende vann

fire spiseskjeer misopaste

fire spiseskjeer lys soyasaus

to teskjeer nøytral honning

to fedd knust hvitløk

en bit frisk revet ingefær

Forbered alle grønnsakene utenom vårløken slik at de er klare til å gå i suppen når kraften er klar. Stek kjøttdeigen i sesamoljen og legg den til side på en tallerken.

Kok eggene i seks minutter, la de deretter ligge tre minutter i isvann og ta de ut. Vent med å skrelle dem til suppen er nesten klar.

Nå kan du begynne med kraften - suppens hjerte. Finn frem en kjele som en romslig nok til å romme både suppen, grønnsakene og nudlene. Kok opp vannet og pisk inn misopasten, tilsett soya, honning, hvitløk og ingefær og kok opp på nytt. Smak på kraften om den er passe salt, hvis ikke justerer du med soya. La suppen småkoke i noen få minutter mens du finner frem boller, skreller eggene og finsnitter vårløken.

Legg nudlene i kokende vann og kok de etter anvisningene på pakken. Smak og sjekk at nudlene er klare.

Fordel nudlene i bollene og øs over kokende varm kraft. Legg på allt toppingene og ikke glem egget. Avslutt med et dryss sesamfrø.