Marokkomarinert sopp med couscous

skogens lave skatter

Sopp tar til seg mye smak og her steker vi de sammen med typiske marokkanske smaker og serverer de i en deilig saus med tomater og kikerter søtet med litt honning. Vil du ha en ekstra grønnsak til så kan jeg trygt anbefale grønne bønner. Her har jeg også garnert retten med ristede pinjekjerner og tørkede roseblader.

Ingredienser

middag for to:

en rødløk i tynne skiver

litt vanlig olivenolje

en halv teskje malt kanel

en teskje malt spisskumin

300 gr fersk sopp inndelt i båter

en boks (400 gr) knuste tomater

en boks (400 gr) hermetiske kikerter

en drøy teskje blomster- eller akasiehonning

175 gr couscous

en klype havsalt

en spiseskje smør

50 gr tørkede aprikoser i tynne strimler

en håndfull frisk finhakket bladpersille

litt friskpresset sitronsaft etter smak

Varm oljen i en dyp panne og fres løken blank og myk. Tilsett kanel og spisskumin og rør den godt inn i løken. Tilsett deretter soppen i båter og stek denne videre i noen minutter før du heller over boksen med tomater, kikerter og tilsetter honningen. Krydre med litt salt og pepper og la det koke jevnt i omlag ti minutter.

I en ildfast bolle blander du nå sammen couscous sammen med smør, aprikos, salt og pepper og heller over 2 1/2 dl kokende vann. Rør det litt sammen og dekk bollen med plastfilm. La den dampe i omlag ti minutter men smak for å sjekke at den er ferdig. Fluff den godt opp med to gafler og miks inn mesteparten av persillen. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig og avslutt med frisk sitron.

Fordel couscous på to varme tallerkener og topp med soppstuingen fra pannen og siste rest av persillen rett før servering.