© 2010–2022 Millas Mat

Malayaris

stekt curryris

Ulike varianter av stekt ris finner du i hele Asia. Det er en super måte å bruke opp rester av kokt ris fra dagen før men jeg vet om mange som koker ekstra ris så de vet at de har nok. Malaysisk mat er et kjøkken med innflytelse og påvirkning fra mange ulike land, ikke minst Kina og India som har en lang historie som sjøfartsnasjon. Denne oppskriften er fra en skipskokk som jobbet på et frakteskip da Malaysia var en britisk koloni umder navnet British Malaya. Stekt ris var hele mannskapets favoritt.

Ingredienser

gir tre til fire gode porsjoner:

to kyllingfileter i tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

nøytral olje til steking

en spiseskje akasiehonning

to finhakkede løk

en rød paprika, grovhakket

tre fedd knust hvitløk

200 gr champignion i skiver

en teskje chiipulver eller cayenne

en spiseskje Hot Madras Curry

200 gr kokt og avskjølt langkornet ris

150 gr frosne grønne erter

fire spiseskjeer soyasaus

to spiseskjeer ketjap manis (søt soyasaus)

sprøstekte speilegg

Kutt kyllingen i tynne strimler og krydre de godt med havsalt og pepper. Varm litt olje i en vid og dyp panne og tilsett kyllingen sammen med honning. Brun kjøttet godt i noen få minutter og ta kjøttet ut av pannen.

Tilsett grovhakket løk i den samme pannen og fres den gyllen og myk, tilsett paprika og fres den litt før du tilsetter hvitløk og skivet sopp. Når alt er brunet godt og soppen er stekt rører du inn krydderiene og lar det steke litt for å få ut smakene. Ha i ris og erter og begynn og hakke den godt opp for å separere riskornene. Etter noen minutter tilsetter du soya og ketjap og fortsetter og steke det til alt er gjennomvarmt. Smak og sjekk om risen trenger mer havsalt eller litt pepper.

Anrett risen i passende skåler og topp med et spailegg til hver.