© 2010–2020 Millas Mat

Maissuppe med ostegratinerte chips

Dette er en rask og enkel suppe med masse smak er noe som varmer en frossen sjel og bruker du fryst mais så husk at du må tine den først. Ellers er resten av denne oppskriften ren plankekjøring. Jeg har oversatt og omarbeidet den noe fra Elizabeth Lambert Ortiz sin originale oppskrift. Vil du ha mer tilbehør til suppen kan jeg trygt anbefale mine quesadillas.

Maissuppe med ostegratinerte chips

Ingredienser

suppe for to:

en halv kilo hermetiske eller frosne maiskorn

to finhakkede vårløk

et fedd knust hvitløk

en klype chilipulver

en spiseskje semulegryn eller maismel (ikke det samme som maisenna)

omlag syv dl varm grønnsakskraft

175–200 gr tortillachips

100 gr revet Cheddar

en finhakket rød chili

havsalt og sort pepper etter smak

frisk oregano til garnering

Sett ovnen på 200 °C og ha godt avrent mais (hvis de ikke er tinte), vårløk, hvitløk og semulegryn over i en prosessor. Kjør det sammen til en jevn masse men behold litt struktur i den så den ikke er helt glatt.

Ha massen fra prosessoren over i en kjele, hell på kraft og kok opp. La suppen koke i ca. ti minutter med lokket delvis på. Smak suppen til med salt og pepper. Hvis buljongen er normalt saltet trenger du som oftest ikke tilsette mer.

Dekk en bakeplate med bakepapir og spre chipsen utover, dryss på osten og bak i ovnen i ca. ti minutter. Øs suppen opp i serveringsbollen og topp med chipsen og finhakket rød chili sammen med noen blader frisk oregano.