© 2010–2022 Millas Mat

Maissuppe - corn chowder

like gul som solen

Dette er en rask og enkel suppe med masse smak er noe som varmer en frossen sjel og bruker du fryst mais så husk at du må tine den først. Ellers er resten av denne oppskriften ren plankekjøring. Jeg har oversatt og omarbeidet den noe fra Elizabeth Lambert Ortiz sin originale oppskrift. Vil du ha mer tilbehør til suppen kan jeg trygt anbefale mine quesadillas eller lag en frisk sidesalat til.

Ingredienser

suppe for to:

en halv kilo hermetiske eller frosne maiskorn

to grovhakkede vårløk

et fedd knust hvitløk

en klype chilipulver

en spiseskje semulegryn eller maismel

en spiseskje olivenolje til steking

omlag syv dl varm grønnsakskraft

havsalt og sort pepper etter smak

----

to gode håndfuller tortillachips

100 gr revet Cheddar

en finhakket rød chili

frisk koriander til garnering

Sett ovnen på 190-200 °C og ha godt avrent mais, vårløk, hvitløk og semulegryn over i en prosessor. Kjør det sammen til en jevn masse men behold litt struktur i den så den ikke er helt glatt.

Ha massen fra prosessoren over i en oppvarmet suppekjele med oljen i og fres maisblandingen i omlag fem minutter. Den skal ikke brunes så rør ofte. Hell på kraft og kok opp. La suppen koke i ca. ti minutter med lokket bare delvis på. Smak suppen til med havsalt og pepper.

Dekk en bakeplate med bakepapir og spre chipsen utover, dryss på osten og bak i ovnen i ca. ti minutter. Øs suppen opp i serveringsboller og topp med chipsen og finhakket rød chili sammen med frisk koriander.