Maissuppe for en sommerdag

gul og med friske urter

Fersk mais er en av sommerens beste råvarer og selv om jeg er en stor fan av grillet mais så er maissuppe også en av mine favoritter. Maisen er naturlig søt så det er viktig å balansere smaken med rett mengde havsalt og friske urter slik at du ikke får følelsen av å spise dessert. Du kan også tilsette litt frisk eller tørket chili når du freser sjalottløken.

Ingredienser

fire spiseskjeer smør

tre banansjalott, finhakket

1,4 l god kyllingkraft

seks kolber fersk mais

havsalt og sort pepper etter smak

frisk basilikum og frisk timian til garnering

ristede maiskorn til garnering

focaccia til servering

Fremgangsmåte

Rens kolbene fri for blader og skjær maiskornene av kolbene. Knekk de rensede kolbene i to og sett det hele til side. Sett også av noen maiskorn til garnering.

Finn frem en romslig kjele og smelt smøret. Fres sjalottløken myk og blank og hell deretter på kraften. legg i maiskornene, kolbene, Kok opp og la suppen koke uten lokk i omlag ti minutter. Deretter i nye ti minutter med lokket på. Plukk ut kolbene og blend suppen godt enten med en stavmikser eller porsjonsvis i en blender. Det tar litt tid å blende denne suppen med den blir som fløyel til slutt. Du kan sile den nedi en ren kjele om du vil ha den ekstra fin. Du kan justere suppen med litt vann eller kraft om den er for tykk og er den for tynn kan du koke den inn i noen minutter.

Rist de ekstra maiskornene i en separat panne til de får gylne flekker og preparer de friske urtene. Garner suppen med maiskorn og urter rett før servering.

Suppen kan serveres både varm og kald med garnityret.