© 2010–2020 Millas Mat

Mac & Cheese med flisrøkt bacon og pinjekjerner

bruk opp osterestene

Her er en litt annerledes vri på en klassisk Mac & Cheese hvor du smaksetter retten med bacon og lager en lett ostesaus uten meljevning. Du kan bruke alle slags typer makaroni til dette. De sprø pinjekjernene danner en flott kontrast til det søtsalte baconet og den gode ostesmaken. Lag gjerne en osteblanding om du bare har en liten bit cheddar igjen i tillegg til andre osterester. En grønn sidesalat passer godt til.

Ingredienser

50 gr ristede pinjekjerner

fire tykke skiver flisrøkt bacon

250-300 gr valgfri makaroni

halvannen dl kremfløte

en dl creme fraiche

100 gr revet Cheddar

en teskje Dijonsennep

havsalt og sort pepper etter smak

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr panne og ha de over i en liten bolle. Hakk baconet fint opp og stek det gyllent og sprøtt og mens baconet freset koker du makaronien etter anvisning på pakken. Når den er klar sparer du på litt av kokevannet i en kopp og har makaronien over i et dørslag så den får rent godt av seg.

Tørk raskt av kjelen du kokte makaronien og ha i fløte og creme fraiche. Tilsett halvparten av osten og varm opp det hele opp over middels varme inntil osten har smeltet. Rør deretter inn sennepen før du smaker til sausen med havsalt og pepper.

Sett ovnen på 200 °C og smør en passende ildfast form med litt smør. Tipp i den kokte makaronien og hell over sausen. Bruk to spiseskjeer og miks det sammen og bruk litt av kokevannet hvis massen virker litt tørr. Dryss på bacon, pinjekjerner og resten av osten og bak det hele i omlag 20-30 minutter inntil osten har smeltet og blitt gyllen og det bobler godt langs kanten.

Serveres med en blandet grønn salat.