© 2010–2021 Millas Mat

Mac n' Cheese med flisrøkt bacon og pinjekjerner

takk skal du ha Thomas Jefferson

Her er en litt annerledes vri på en klassiker hvor du smaksetter retten med bacon og lager en lett ostesaus uten jevning. Du kan bruke alle slags typer makaroni til dette. De sprø pinjekjernene danner en flott kontrast til det søt-salte baconet og den gode ostesmaken. Lag gjerne en osteblanding om du bare har en liten bit Cheddar igjen. En grønn sidesalat passer godt til. Og om du lurer på hva Thomas Jefferson har med dette å gjøre kan du lese mer om det her.

Ingredienser

nok til tre med sidesalat:

50 gr ristede pinjekjerner

fire tykke skiver flisrøkt bacon

250 gr makaroni eller en liten rørpasta

halvannen dl kremfløte

en dl Crème Fraiche

100 gr revet Cheddar

en teskje Dijonsennep

havsalt og sort pepper etter smak

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr panne og ha de over i en liten bolle. Hakk baconet fint opp og stek det gyllent og sprøtt og mens baconet freset koker du makaronien etter anvisning på pakken. Når den er klar sparer du på litt av kokevannet i en kopp og har makaronien over i et dørslag så den får rent godt av seg.

Tørk raskt av kjelen du kokte makaronien og ha i fløte og Crème Fraîche. Tilsett halvparten av osten og varm opp det hele opp over middels varme inntil osten har smeltet. Rør deretter inn sennepen før du smaker til sausen med havsalt og pepper.

Sett ovnen på 200 °C og smør en passende ildfast form (eller bruk mindre porsjonsformer som på bildet) med litt smør. Tipp i den kokte makaronien og hell over sausen. Bruk to spiseskjeer og miks det sammen og bruk litt av kokevannet hvis massen virker litt tørr. Dryss på bacon, pinjekjerner og resten av osten og bak det hele i omlag 20-30 minutter inntil osten har smeltet og blitt gyllen og det bobler godt langs kanten.

Serveres med en blandet grønn salat.