© 2010–2022 Millas Mat

Lucius sitron - og pepperkylling med amandinepoteter

friskt og syrlig

Jeg pleier ikke å reklamere for spesielle merker men akkurat når det gjelder kylling så går jeg for Stange som ikke bruker hormoner og antobiotika i foret. Kjøttet koster noen kroner mer men det ser ut til at alle som produserer kylling i Norge må begynne med det samme siden det åpenbart kan være skadelig for mennesker. Uansett, kylling og poteter er en herlig kombinasjon og i denne ovnsretten får de selskap av både sitron, rosmarin, sennep og honning samt rikelig med sort pepper.

Ingredienser

marinade:

fire spiseskjeer blomster- eller akasiehonning

to spiseskjeer Dijonsennep

tre fedd revet hvitløk

fire teskjeer sorte pepperkorn

saft og skall av to sitroner

----

fire til seks rå kyllinglår

fem kvister frisk rosmarin

en sitron i tynne skriver

et halvt kilo amandinepoteter

havsalt og ekstra pepper til justering av smakene

frisk finhakket bladpersille til garnering

Knus pepperkornene grovt i en morter og tilsett den i en bolle sammen med alle de øvrige ingrediensene til marinaden. Pisk det hele godt sammen så honningen løser seg opp i syren fra sitronene. Kutt tre dype flenger i kyllinglårene med en skarp kniv, legg de i en plastpose og hell over marinaden. La de marinere seg i en til to timer men ikke mer pga. sitronsyren.

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en passende langpanne pg legg sitronskivene i bunnen og deretter rosmarinkvistene. Tipp i potetene og legg kyllingen fra posen på toppen av potetene. Hell over marinaden og pensle litt ekstra av den på kyllingen. Dryss på havsalt og litt ekstra pepper. Bak formen i ovnen i omlag tre kvarter men sjekk at potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt. Dekk formen med folie og la kyllingen hvile i ti minutter. Dryss på persille og server.