Lorina Farmans kylling Jalfrezi

en flyvertinnes kreasjon

Nå som asiatiske markeder finnes lett tilgjengelig i store deler av Norge og fler og fler supermarkeder har utvide vareutvalget når det gjelder mer eksotiske produkter har det også blitt lettere å finne mer autentiske krydder og en av dem bruker vi her. Resten av ingrediensene du trenger finner du i helt vanlige matbutikker. Jalfrezi er sammensatt av to ord fra bengal jal som betyr krydret mat og urdu frezi som betyr del av en diett. I motsetning til hva mange tror er ikke dette en typisk indisk rett og du finner den sjelden på menyen på indiske spisesteder men drar du til Pakistan så finner du den overalt.

Ingredienser

middag for to:

400 gr kyllingfilet eller lårkjøtt i strimler

to til tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en halv pose Shan Jalfrezi Masala eller bland halvannen teskje Garam Masala, en teskje Hot Madras Curry og opptil en teskje chilipulver eller mer om du vil ha det ekstra sterkt

----

en grønn chili, fjern frøene om du ønsker å redusere heten noe

to fedd hvitløk

en spiseskje frisk ingefær

sort pepper etter smak

en klype spisskumin

en klype malt koriander

en boks (400 gr.) knuste tomater

en rødløk i tynne skiver

en halv rød paprika

en halv grønn paprika

noen spiseskjeer yoghurt eller fløte, kan sløyfes

havsalt etter smak

sukker etter smak

----

frisk finhakket koriander og ristede cashewnøtter til garnering

dampet basmatiris til eller pakistansk ris til servering

Fremgangsmåte

Mos ingefær, hvitløk og grønn chili sammen med koriander, spisskumin og sort pepper i en morter eller bruk en stavmikser. Sett deretter blandingen til side. Skjær kyllingfiletene i strimler og mariner de i den tørre krydderblandingen sammen med to til tre spiseskjeer med vanlig olivenolje. La det stå i en halvtime, og for å spare tid og oppvask kan du kan marinere kyllingen i pannen/gryten du skal steke den i. Skjær opp løk og paprika i tynne strimler mens kyllingen marineres.

Sett varme på pannen med kyllingen i og stek den gyllen men ikke gjennomstekt. Hell deretter på den grønne pastaen og tomatene og la alt koke opp. La gryten koke en stund uten lokk for å redusere væsken litt, og vend inn løk og paprika og la de mykne litt men husk at de skal ha litt bit i seg. Smak til om gryten trenger litt mer chili, havsalt eller sukker, og vil du mildne retten noe mer kan du tilsette noen spiseskjeer tykk yoghurt eller fløte rett før servering.

Server gryten over dampet basmatiris og dryss på litt frisk finhakket koriander. Server gjerne raita og naan eller roti til om du vil og et dryss med ristede cashewnøtter om du har.