© 2010–2020 Millas Mat

Loco Moco fra Hawaii

burger, furikakekrydret ris og speilegg

Det interessante med kjøkkenet på Hawaii er all innflytelsen alle andre lands kjøkken har hatt på deres egen matkultur. Her er det litt amerikansk, litt japansk og litt canadisk på en og samme tallerken og det hele smaker fantastisk. Ris krydret med det deilige japanske riskrydderet furikake, en saftig burger, saus smaksatt med miso og det hele krones med et perfekt stekt egg og frisk vårløk.

Loco Moco fra Hawaii

Ingredienser

middag for to:

en halv finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

litt nøytral olje til steking av løken

350 gr kjøttdeig

et egg

en halv teskje Karashisennep eller Dijonsennep

en spiseskje lys soyasaus

en halv spiseskje Worchestershiesaus

havsalt og pepper etter smak

tre til fire spiseskjeer panko eller brødkrumme

----

sjysaus:

stekefettet fra burgerne

to spiseskjeer hvetemel

en snau halv liter kaldt vann

to spiseskjeer rød eller brun misopasta

mer Karashisennep, soya og Worchestershiresaus etter smak

havsalt og sort pepper

----

sushiris krydret med furikake

egg til steking

Fres løk og hvitløk lett i en panne til det er gyllent og sett det til side. Bland sammen alle ingrediensene til burgerene og avslutt med å tilsette den nå noe avkjølte løken. Arbeid det hele sammen til en farse og form ut to jevnt store burgere. Lag en lliten fordypning i midten av dem slik at de stekes jevnt og får en god sprø stekeskorpe.

Sett over risen til koking og ta eggene ut av kjøleskapet slik at de ikke er iskalde når de skal stekes.

Stek burgerene pent gylne på hver side og etterstek de i ovnen ved ca. 160 ° C på en ildfast tallerken. Tilsett hvetemelet i stekefettet som er i pannen og lag en brun jevning, tilsett mer smør om pannen virker for tørr. Når jevningen er brun heller du på vannet og koker opp, etter noen minutter pisker du inn miso og tilsetter sennep, soya og Worchester etter smak. La sausen koke ned og redusere seg til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med havsalt og pepper og om du vil kan du godt justere fargen på sausen med litt sukkerkulør.

Stek eggene i en liten panne og miks inn fukikake i risen. Legg risen som en stor kake på hver tallerken, deretter legger du på burgeren og øser over noe av sausen, topp med speilegg og et lite dryss grønt som koriander, persille eller gressløk og server.