© 2010–2022 Millas Mat

Linsesuppe fra Srinagar

rikt krydret og mettende

En fyldig og varmende linsesuppe med smak av gode krydder er noe vi alle trenger innimellom. I denne oppskriften er det også litt bacon for ekstra smak. Røde linser er enkle å tilberede - alt de trenger er skylling og de gir fyldige fine supper uten at man må tilsette ytterligere jevning. Hvis du ikke har brukt røde linser før så vær oppmerksom på at de dessverre mister noe av sin vakre rød-oransje farge under koking.

Ingredienser

fire til seks porsjoner:

to spiseskjeer smør

150 gr røkt bacon i terninger

to løk, finhakket

to fedd knust hvitløk

tre stangselleri, finhakket

en teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv teskje paprika (pimenton)

400 gr røde linser, skylt

halvannen liter vann

fire spiseskjeer grønnsaksfond

havsalt og sort pepper etter smak

----

frisk hakket koriander til servering

brød til servering

Skyll linsene under kaldt vann og la de renne godt av seg i en finmasket sil.

Varm smøret i en passende suppekjele og brun baconet godt, tilsett løk, hvitløk og selleri etter en stund og sku ned varmen så løken blir blank og myk men uten at den tar særlig farge. Tilsett spisskumin, paprika og koriander og la det steke i et minutts tid mens du rører godt.

Hell på vann, ha i buljong og tilsett linsene. Kok opp og la suppen koke på svak varme i omlag 40 minutter til linsene er møre og suppen har tyknet. De røde linsene går delvis i oppløsning under koking og danner en fyldig suppe. Hvis suppen er for tykk for din smak kan du tilsette litt kokendevann. Smak den til med havsalt og pepper når den er ferdig og dryss på hakket koriander rett før servering. Server med godt brød til.