© 2010–2020 Millas Mat

Linsesuppe med bacon og Marigold

En fyldig og varmende linsesuppe med smak av gode krydder og bacon er noe vi alle trenger innimellom. Røde linser er enkle å tilbrede, alt de trenger er skylling før koking og de gir fyldige fine supper uten at man må tilsette jevning. Hvis du ikke har brukt røde linser før så vær oppmerksom på at de mister sin rød-oransje farge under koking. Denne oppskriften er en omarbeidet variant fra amerikanske ELLE sin matskribent Sarah Wilson.

Ingredienser

to spiseskjeer smør

150 gr røkt bacon i terninger

to finhakkede løk

to fedd knust hvitløk

tre hakkede stangselleri

en teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv teskje røkt spansk paprika (pimenton)

400 gr avrente røde linser

halvannen liter vann

fire spiseskjeer Marigold grønnsaksbuljong eller fond

havsalt og sort pepper etter smak

frisk hakket koriander til servering

Skyll linsene under rennende kaldt vann og la de renne godt av seg i en finmasket sil. Vanlige dørslag har ofte for store hull så linsene går i gjennom og havner nedi vasken.

Varm smøret i en dyp panne og brun baconet godt, tilsett løk, hvitløk og selleri etter en stund og sku ned varmen så løken blir blank og myk men uten at den tar særlig farge. Tilsett spisskumin, paprika og koriander og la det steke i et minutt.

Hell på vann, ha i buljong og tilsett linsene. Kok opp og la suppen koke på svak varme i ca. 40 minutter til linsene er møre og suppen har tyknet. De røde linsene går delvis i oppløsning under koking og danner en fyldig suppe. Hvis suppen er for tykk kan du tilsette litt vann. Smak den til med salt og pepper når den er ferdig kokt og dryss på hakket koriander rett før servering.