© 2010–2021 Millas Mat

Linguini med grønnkål, cherrytomater og Mamas kjøttboller

spis mer grønt til alle måltider

Grønnkål som får smaken av hvitløk, smør, chili, parmesan og frisk sitron er noe av det sunneste og mest smakfulle du kan få i en pastarett. Store poser med ferdig renset og kuttet grønnkål finnes i de fleste butikker og gjør det ekstra enkelt å bruke. Og hvem kan egentlig motstå kjøttboller og pasta?

Ingredienser

pasta for to:

250 gr linguine

175 gr renset og oppkuttet grønnkål

150 gr delte cherrytomater

to fedd finhakket hvitløk

en rød chili i tynne ringer m/frø

smør til steking + ekstra til pastaen

to fedd revet hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en halv sitron

50 gr revet parmesan

----

mamas kjøttboller:

400 gr svinekjøttdeig

havsalt og sort pepper etter smak

et stort egg

to til tre spiseskjeer panko eller brødkrumme

en halv teskje chiliflak eller mer etter smak

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og sett den kaldt i minst to timer. Trill deretter valnøtt-store boller med lett fuktede hender.

Sett på en stor kjele med vann til pastaen og sett en stor panne på medium varme. Finhakk hvitløk, kutt chili, cherrytomater og riv parmesanen. Stek kjøttbollene i smør og legg de ver på en tallerken når de er gylne på alle sider. Tilsett litt mer smør i pannen og tilsett hvitløk, chili og cherrytomater. La det frese i noen minutter før du har kjøttbollene tilbake i pannen og lar det hele koke i noen minutter.

Kok pastaen og tilsett den finsnittede grønnkålen i pastavannet de siste minuttene. Hell av i et dørslag og ha alt tilbake i kjelen. Vend inn en god spiseskje smør før du tilsetter alt innholdet fra pannen sammen med halvparten av parmesanen og sitronsaften. Miks alt lett sammen og juster smaken med havsalt og pepper. Fordel pastaen i boller og garner med resten av parmesanen. Serveres straks.