© 2010–2021 Millas Mat

Linguine med reker, urter, mais og ruccola

en lett og frisk pasta fra Long Island

Denne pastaen smaker av vår og friskhet og når jeg skriver dette er vi i slutten av mars. Skalldyrene er på ditt beste ennå en liten stund og når de kombineres med pepret ruccola, søt mais og litt hete fra chilien smaker de helt nydelig sammen. I denne retten kan du også bruke kamskjell eller en kombinasjon av de to om du vil. Tilsett gjerne frisk bladpersille sammen med de øvrige urtene også.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr linguine eller spaghetti

ti til femten store økologiske reker, renset

havsalt og sort pepper etter smak

50 gr smør

friske urter etter smak som basilikum og mynte, revet opp

125 gr maiskorn

tre fedd hvitløk, skiver

en halv teskje knuste chiliflak + ekstra til garnering

2 1/2 dl hvitvin eller tørr vermut

125 gr frisk renset ruccola

litt av din beste e.v. olivenolje

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og ikke glem å salte vannet. Dropp pastaen i når vannet fosskoker. Når den er klar tar du ut litt kokevann i en kopp og slår av resten.

Rens rekene, skiv opp hvitløken og vask ruccola om den ikke kommer ferdig vasket. Smelt halvparten av smøret i pannen og stek rekene korallrøde og krydre de godt med havsalt og pepper. Ta rekene ut av pannen og sett de til side.

Tilsett maisen i pannen og stek den inntil den har fått gylne flekker og tilsett hvitløk og chiliflak. Når det hele lukter godt tilsetter du hvitvin og koker opp. Reduser den ned til halvparten og tilsett pastaen. Tilsett resten av smøret og miks godt før du mikser inn ruccola. Tilsett pastavann etter behov slik at alt er dekket av et tynt lag med saus. Tilsett reker og friske urter til slutt og smak til med mer havsalt og godt med pepper. Topp med noen dråper olivenolje og et fingerdryss med chiliflak rett før servering.