Lasagne med kylling og baconragu Clara

et reiseminne

En kombinasjon av kylling og bacon slår aldri feil, heller ikke i en lasagne sammen med en deilig kremet tomatsaus som har fått koke riktig lenge og hvor fløten er rørt inn som en avslutning for å runde av tomatsmaken. Denne oppskriften er min egen og har fått navnet etter min morsomme og snille italienske romvenninne jeg hadde da jeg som tenåring var på språkreise i Brighton. Her er den servert med min italienske middagssalat.

Ingredienser

ragu:

fire spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

fire banansjalott

tre fedd hvitløk

en halv spiseskje oregano

en spiseskje tomatpuré

to bokser (800 gr.) hemetiske tomater eller cherrytomater

tre dl vann (skyll ut av tomatboksene)

en spiseskje Worchestershiresaus

en spiseskje balsamico

havsalt og sort pepper etter smak

en god klype sukker

halvannen dl kremfløte

tre grovhakkede kyllingfileter

200 gr bacon i terninger

ni til tolv lasagneplater

150 gr blandet revet ost til gratinering

Fremgangsmåte

Finn frem en dyp panne med lokk og tilsett olivenoljen. Kjør sjalottløk og hvitløk til en fin mos i en prosessor sammen med oreganoen og fres dette blankt og mykt. Fres deretter tomatpureen i et minutts tid for å steke vekk noe av bitterheten og hell deretter på tomater og vann. Tilsett Worchestershiresaus og balsamico sammen med sukkeret og krydre med litt salt og pepper. La sausen koke på meget svak varme i en time. Mos deretter tomatene noe ned i sausen med en sleiv og la sausen koke videre uten lokk i 20-25 minutter til den er tykk og fyldig. Rør inn fløten og smak den til på nytt med salt og pepper.

Stek baconet sprøtt og gyllent i en panne og ha den over i sausen, hakk kyllingfileten grovt opp og ha også dette over i sausen og rør alt godt inn. Hold deretter sausen varm men den må ikke stå og koke.

Finn frem en ildfast form på minst halvannen liter, smør den med litt smør og sett ovnen på 200 °C. Forkok lasagneplatene i fosskokende vann til de er myke og legg de utover på et stykke bakepapir smurt med olivenolje. Når alle platene er kokt kan du begynne å bygge opp lasagnen. Begynn og avslutt med sausen og bygg opp tre eller fire lag, dette avhenger av formen du bruker men jeg pleier å få tre lag.

Dryss på ost og bak den i ovnen i ca. 30-40 minutter. La den hvile i tjue til tretti minutter etter steking så den får satt seg, det gjør den mye enkene å skjære opp.