© 2010–2022 Millas Mat

Langpannekylling med paprika og løk

jeg elsker ovnsretter

Dette er fint å servere på en kald dag og det er også en fin måte å rydde opp i grønnsakskuffen på. Jeg har mange varianter av slike ovnsbakte kyllingretter med denne er spesiell siden sødmen som finnes naturlig i løk, paprika og tomater danner et utrolig god smaksbase for den milde saftige kyllingen. Og denne retten passer seg selv i ovnen mens du fyrer i ovnen, tenner lys, dekker bordet og tar deg et velfortjent glass vin. Jeg liker også å smuldre litt fetaost over min porsjon hvis jeg har litt på lur i kjøleskapet.

Ingredienser

fire eller seks medium store kyllinglår

olivenolje blandet med hvitløksolje

en halv teskje hver av timian, oregano og provencekrydder

——

fire til seks poteter

en medium stor løk

to røde paprika

ti til tolv hele cherry- eller perletomater

havsalt og sort pepper

timian og oregano etter smak

røkt spansk paprika (pimenton)

frisk hakket persille

Gni inn de tinte kyllinglårene med olje og krydderurter og la de marinere seg i kjøleskapet i fire til seks timer eller gjør dette kvelden før og la de ligge over natten, det går helt fint.

Sett ovnen på 200 °C og kle en langpanne med to lag aluminiumsfolie. Smør folien med noen spiseskjeer olivenolje og legg kyllinglårene på folien med skinnsiden ned. Legg på løken i båter, paprikaen i grove biter, potetene i terninger (behold skallet på om du vil) og dryss på krydderurter og litt pepper (ikke tilsett salt nå) og bak alt i ovnen i ca. 30 minutter.

Snu kyllingen så skinnsiden kommer opp, legg i tomatene og skru opp temperaturen på ovnen til 225 °C og bak alt i ca. 30 minutter til. Dryss på havsalt, klipp over litt frisk persille og server maten rett fra pannen.