Laksewok med teriyakisaus

min egen hybridrett

Fersk laks steker raskt i ovnen, og flaker du den opp i grove biter etter steking egner de seg veldig godt i en rørestekt wok uten at de forsvinner i den ferdige retten. Fisk trenger også endel salt for å smake godt og her bruker jeg en japansk teriyakisaus som gir både salt og sødme. Sammen med et utvalg friske grønnsaker og nudler har du en komplett rett med masse næring og god smak.

Ingredienser

middag for to:

250 gr fersk laks

125 gr friske bønnespirer

125 gr babyspinat

en gulrot i tynne skiver

en rødløk i tynne skiver

en rød paprika i strimler

tre røde chili snittet u/frø

tre fedd knust hvitløk

en dl teriyakisaus frs feks. Yutaka

200 gr kokte Udon-nudler

to finsnittede vårløk

Fremgangsmåte

Tilbered alle grønnsakene, kok opp vann til nudlene og sett ovnen på 200 °C. Legg laksefileten i en ildfast form og gni den inn med litt olivenolje, salt og pepper. Hell litt nøytral olje i en wokpanne og fres rødløk og paprike til det begynner å mykne lett. Sett fisken i ovnen og dropp nudlene i kokevannet.

Tilsett hvitløk og chili i pannen og rør inn omlag halvparten av teriyakisausen. Tilsett deretter bønnespirene og la de frese lett. Ha deretter i de kokte nudlene og rør inn resten av teriyakisausen for å glasere nudlene før du tilsetter spinat og gulrøtter. Vend alt lett sammen og tilsett mesteparten av vårløken.

Etter åtte til ti minutter i ovnen tar du laksen ut og flaker den lett opp med en smørkniv, anrett den på toppen av nudlene sammen med resten av vårløken og server retten umiddelbart.